U Princess Centru u Jastrebarskom u petak i subotu, 22. i 23. studenog, održava se prvi Sparkling Wine Fest kojemu su se odazvala sva bitnija imena kraja poznatog po pjenušavim vinima i prvoj hrvatskoj cesti pjenušaca. Namijenjen profesionalcima i znalcima, ali i običnim zaljubljenicima u pjenušce, dugoočekivani premijerni festival pjenušavih vina okupit će i niz distributera šampanjaca i drugih svjetskih pjenušavih vina. Tako je, kako smo vam već najavili, svoj dolazak potvrdilo čak 20 hrvatskih vinara s više od 60 različitih pjenušavih vina, kao i šest distributera, koji će predstaviti strane etikete. Među njima su čak 13 šampanjaca, te engleski, slovenski i talijanski pjenušci, pružajući jedinstvenu priliku za kušanje raznolike ponude svjetskih etiketa.
Za ljubitelje domaćih vina s mjehurićima, ponovimo i kako će se na festivalu publici predstaviti Vinarija Vuglec Breg, Puhelek Purek Winery, Vinarija Griffin, Vinarija Jagunić, Vinarija Jakopić, Vinarija Štampar, Vinarija Braje, Vinarija Barun, Vinarija Coletti, Vinarija Kurtalj, Vinarija Šember, Podrum Mladina, Vinarija Tomac, Vinarija Korak, Vinarija Pavlomir, Vinarija Veralda, Vinarija Misal Peršurić, Vinarija Galić i Vinarija Royal Hill.
Sparkling Wine Festival organizira i niz panela i masterclassova. Prvi je "Pjenušava vina u ugostiteljstvu: Status quo i trendovi" kojeg vodi Kristijan Harjač, aktualni hrvatski sommelierski prvak, koji će voditi i masterclass o Franciacorti, najvažnijoj talijanskoj regiji za proizvodnju klasičnih pjenušavih vina. Zatim slijedi panel rasprava pod nazivom "Jučer, danas, sutra", koju moderira Hrvoje Petrić, a na kojoj sudjeluju vinar Tomislav Tomac, austrijski sommelierski šampion Suwi Zlatić i dalmatinski sommelier Roko Bekavac.
Najavljena su i dva seminara. Prvi, o tehnologiji proizvodnje pjenušaca, na rasporedu je u petak u 11 sati, a drugi u subotu u isto vrijeme na temu pjenušci u koktelima.
Dok će renomirani sommelier Marko Škarica predstaviti hrvatske vintage pjenušce, radionicu pod nazivom "Sve što trebate znati o pjenušcima" održat će Antonio Gregorić, a masterclass posvećen blanc de blancs pjenušcima Zlatić, koji će moderirati i Champagne Masterclass.
Osim vina, Sparkling Wine Festival bit će i u znaku dobre hrane. Tako će prvog dana festivala u Princessu kuhati tri chefa čiji restorani nose Michelinovu zvjezdicu - Matija Bregeš iz Boškinca, Bernard Kora iz restorana Korak i Marko Gajski iz restorana LD. Dan poslije, u subotu, kuhaju Dino Šeparović iz restorana Kala, chefica Floriana Ružić iz San Rocca i chef Vjeko Bašić iz Konobe Boba.
Ulaznice za festival i radionice možete pronaći na službenim stranicama festivala.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....