Nakon dvogodišnje pauze, dokumentarna serija Chef‘s Table vratila se na Netflix sa sedmom sezonom, premijerno prikazanom u srijedu, 27. studenog 2024. Nova sezona donosi priče o istaknutim svjetskim chefovima koji svojim radom pomiču granice u kulinarstvu.
Podsjetimo, ovaj gastronomski dokumentarni serijal od 2015. godine značajno je utjecao na percepciju visoke kuhinje, pretvarajući chefove u globalne zvijezde, među kojima se, primjerice, ističe slovenska chefica Ana Roš. Već u prvoj sezoni produkcija je prepoznala njezin talent, pa je tako 2017. godine Ana proglašena najboljom cheficom svijeta, dok je 2020. njezin restoran Hiša Franko postao jedan od rijetkih s dvije Michelinove zvjezdice u prvom izdanju vodiča za Sloveniju.
U dugoočekivanoj novoj sezoni globalne uspješnice pratiti ćemo priče petero chefova iz Meksika, Philadelphije, New Yorka i Španjolske.
Chutatip ‘Nok‘ Suntaranon
Chutatip ‘Nok‘ Suntaranon vlasnica je restorana Kalaya u Philadelphiji, poznatog po autentičnoj južnotajlandskoj kuhinji. Inspiraciju za svoja jela crpi iz okusa i tehnika koje je naučila u rodnom Phuketu. Njezina strast prema očuvanju tradicionalnih recepata donijela joj je priznanje kritičara i prestižnu nagradu James Beard za najbolji restoran.
Kwame Onwuachi
Kwame Onwuachi vodi restoran Tatiana u Lincoln Centeru u New Yorku, gdje spaja elemente svoje afro-karipske baštine s modernim tehnikama. Poznat je po pripovijedanju kroz hranu, oslikavajući priče o obitelji, identitetu i kulturnim korijenima. Njegova jela, poput karipskog curryja i reinterpretacija soul food klasika, oduševljavaju kreativnošću i bogatim okusima. Također je autor memoara "Notes from a Young Black Chef", gdje dijeli svoj životni put i izazove u industriji.
Ángel León
Španjolski chef Ángel León, poznat kao "Chef mora", vodi nagrađivani restoran Aponiente, koji ima tri Michelinove zvjezdice. León je pionir u upotrebi morskih sastojaka koji su dugo bili zanemareni, poput planktona, algi i bioluminiscentnih elemenata iz mora. Njegova misija je održivost - razvija metode za smanjenje otpada i promiče korištenje manje poznatih vrsta ribe. León je također poznat po stvaranju jela koja svijetle u mraku, kombinirajući znanost i kuhanje na jedinstven način.
Norma Listman i Saqib Keval
Norma Listman i Saqib Keval vode restoran Masala y Maíz u Mexico Cityju, gdje spajaju meksičke i južnoazijske kulinarske tradicije. Norma, rođena u Meksiku, donosi duboko poznavanje domaće kuhinje, dok Saqib, s indijskim korijenima, unosi južnoazijske okuse i tehnike. Njihova jela, poput enchilada s masalom i tacos punjenih začinjenim lećama, odražavaju njihovu strast prema kulturnim dijalozima i društvenoj pravdi. Restoran je također poznat po suradnji s lokalnim zajednicama i korištenju održivih izvora hrane.
Svaka epizoda pruža intiman pogled u živote ovih chefova, istražujući njihove jedinstvene pristupe kuhanju i strasti koja ih pokreća. "Chef‘s Table" je poznat po svojoj vrhunskoj produkciji i kinematografiji, što ovu seriju čini nezaobilaznom za sve ljubitelje gastronomije.
Sedma sezona već je dostupna za streaming na Netflixu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....