Otvoren 2016. godine, Dežman mini bar već je od samog početka uzburkao domaću barsku scenu, s atmosferom koja je nerijetko podsjećala na vrevu u trendi barovima svjetskog ranga, uz dobro promišljene koktele i sjajan izbor raznih destilata. Nakon njegova zatvaranja uslijed pandemije i dvogodišnjeg zatišja, ljubitelje koktela nedavno su razveselile vijesti da se u Dežman mini baru opet miksa nešto sjajno.
Novo poglavlje ovog nekad popularnog lokala je prije tri mjeseca krenuo ispisivati poznati hrvatski barmen Marino Karinja i to s konceptom koji je znakovito nazvao upravo "Next Chapter". Karinja, inače poznat po svom radu u splitskom restoranu Bokamorra, uspjesima na raznim natjecanjima i uspješnom konzultantskom angažmanu u zagrebačkoj Izakayi, spreman je za taj izazov.
Veliku priču pročitajte sutra u Nedjeljnom Jutarnjem, a do tada isprobajte ovu fenomenalnu kombinaciju soda vode, citrusa i gina po receptu Marina Karinje.
Mediteranski Collins s mandarinom
2 žlice marmelade od mandarine
50 ml mediteranskog džina
sok pola limuna
soda voda
led
začinsko bilje za dekoraciju
U čašu iscijedite limun i dodajte marmeladu, promiješajte pa doradite količine ovisno o ukusu. Dodajte led pa džin te napunite čašu do kraja soda vodom. Po potrebi dopunite s ledom i promiješajte u čaši. Poslužite ukrašeno začinskim biljem poput ružmarina.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....