Lijepa pozivnica

Večer dobre hrane i vrhunskih vina: Zagrebački Marble u goste dovodi dalmatinski Testament

 Berislava Picek/Cropix
Zagreb se polaka vraća svom dobro znanom ritmu, pa već imamo najavu jedne jako lijepe vinske večere

Iza nas su dugi i vrući ljetni dani, a iz omiljene ljetne destinacije, vratili smo se svojim kućama, u svoje gradove i u dobro nam znani dnevni ritam. Isto se događa s restoranima na sceni. Oni koji su bili zatvoreni zbog godišnjih odmora u kolovozu, sad već rade punom parom, a neki su otišli i korak dalje te već krenuli s atraktivnim događanjima, kakve smo rado posjećivali protekle sezone.

image

Marble x Testament Winery

Marble Press

Prvi među njima je Marble - najveći steakhouse u Zagrebu, ali i šire, koji je najavio da nam već idući tjedan u goste dovodi dalmatinsku vinariju Testament! Vinarija koja je za svoja vina osvojila više Decanterovih nagrada, zajedno s kreativnim Marble timom, zagrebačkoj će se publici predstaviti večerom koja je zakazana za srijedu, 18. rujna u 19 sati.

image
Tribidrag Press

Na meniju su, uz pozdrav iz kuhinje uz koje će se kušati Opolo Babić Brut Nature 2021, Dry aged brancin ceviche u emulziji od kamenica s jabukama, krastavcima i sušenim jabkobovim kapicama, koji će biti uparen s Testament Debitom 2023. Nakon tog jela slijede domaći tagliolini s gljivama, lješnjacima i bosiljkom te Zenit Pošip 2018.

image
Tribidrag Press

Slijede zatim pačja psa i pačji confit, cikla, višnja i ukiseljeni hibiskus uz Testament Babić 2021, a kao vrhunac večeri gosti će moći kušati i Marbelov choco steak koji će biti serviran uz poriluk confit u dry age masti, kremom od kukuruza, bearnaise umak i jus, dok će uz to jelo točiti Tribidrag 2021. Kao šećer na kraju, za desert će biti poslužena Tonka, čokoladni mousse s kupinom i sladoledom od kupina uz koji će gosti moći kušati i Prošek Babić 2018.

Ova večera uz vinsku pratnju stoji 80 €, a kako je broj mjesta ograničen stol možete rezervirati na broj +385 1 2201 500.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 15:10