HIT NA SCENI!

Svi pričaju o IT-jevcu koji je postao slastičar, probali smo njegove slastice, evo naših dojmova

Sve što Siniša Kravaršćan proizvede možete jednostavno pokupiti u njegovoj proizvodnji, gdje smo ovih dana po svoju porciju slatkog svratili i mi. Evo dojmova

Koristite li društvene mreže, a ponekad i svratite na neki od portala, tada ste posljednjih tjedana zasigurno naletjeli na ime Siniše Kravaršćana - IT-jevca koji je postao slastičar. Njegova neklasična priča dosad je privukla brojne medije, sve smo njihove priče pročitali, a zatim, logično, i sami poželjeli provjeriti što se krije iza njegovog brenda Krem.

Siniša je, dakle, čovjek o kojem se priča, a njegove slastice trenutačno veliki hit na zagrebačkoj sceni. Trenutačno nema fizičku slastičarnicu već se sve što proizvede može jednostavno pokupiti u njegovoj proizvodnji u Kozarčaninovoj ulici, gdje smo ovih dana po svoju porciju slatkog svratili i mi. Prije toga, ponudu smo provjerili na njegovoj službenoj stranici, a zatim nas je Siniša sam uputio u ono što je trenutačno dostupno.

TKO JE SINIŠA KRAVARŠĆAN?

Sinišina priča nije klasična. On nije od malih nogu zaljubljen u slastičarstvo, već je priprema slastica nešto što mu je kroz život bio tek hobi. Magistar je računarstva, dugo je radio u jednoj od vodećih informatičkih korporacija u Hrvatskoj, a onda, kada je shvatio da to nije život koji ga ispunjava, odradio prekvalifikaciju, praksu, sudjelovao na pokojoj radionici i napokon otvorio svoju malu proizvodnju slastica Krem.

image
Goran Mehkek/Cropix

U našoj kutiji tako su se našla dva choux kolača, s pistacijom i s lješnjacima, jedan kolač u obliku zrna kave te kolač od maline. Kako nam je savjetovao Siniša, choux smo isprobali odmah i obje varijante svidjele su nam se na prvu, ponajprije zato što nisu bile preteške, niti preslatke, što i je u stilu Krem brenda, ali nam je lješnjak bio draži zato što je okusom bio puno intenzivniji i moćniji. Posebno nam se svidjelo samo choux tijesto, koje se radi tako da se sastojci najprije kuhaju, na vrh se dodaje craquelin kako bi poslastica bila hrskavija, te se sve zajedno peče. Tijesto je bilo dobre teksture izvana, ali i dobrog okusa.

image
Biljana Blivajs/Cropix
image
Lidija Lončarić

Druge dvije slastice ostavili smo za idući dan i svi koji su probali kolač od kave, koji Siniša radi tako da spaja pastu od lješnjaka, mousse od čokolade i kave i piškote natopljene s kavom, a zatim sve prekriva tamnom čokoladom, složili su se da je to svakako favorit. Okusom podsjeća na tiramisu, lagan je, taman dovoljno sladak, jednostavan, a istovremeno moćan. Čokolada izvana zbilja je lijepo hrskava i kolač se može kvalitetno razlomiti, što nam se također sviđa.

image
Lidija Lončarić
image
Lidija Lončarić

Malina s pireom od maline, bezglutenskim biskvitom od čokolade, kremom od bijele čokolade i tonke bila je dobra, ali nakon slastice s kavom, koliko god voljeli voćne kolače, pomalo je pala u drugi plan.

Cijena većine kolača koje Siniša radi je 4,50 eura, dok će vas najskuplji koštati 5,50 eura. Osim toga, na svojoj službenoj stranici nudi i torte po cijeni od 65 eura te praline u okusima lješnjak i mliječna čokolada, pistacija i malina, whisky i tamna čokolada, crni sezam, bijela čokolada i tonka te limun i bijela čokolada, cijena kojih je od 24 eura pa nadalje, ali su trenutačno rasprodane.

image
Biljana Blivajs/Cropix

Na kraju, na pomalo jednoličnoj zagrebačkoj slastičarskoj sceni, gdje se tek pokoji slastičar i slastičarnica ističu svojom maštom i kreativnošću, Krem slastice svakako su dobrodošlo osvježenje pa, ako tražite nešto novo, ukusno i kvalitetno, ako želite počastiti sebe ili druge, svakako provjerite ponudu Siniše Kravaršćana i njegove male Krem slastičarnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. ožujak 2025 11:31