FANTASTIČAN IZBOR

Sve što vam treba za uživanje na otvorenom potražite u METRO Hrvatska

 Ustupljena Fotografija/
U ovom vodećem veleprodajnom lancu prehrane i neprehrane možete pronaći alate za pečenje hrane, od “jaje” roštilja, preko električnih i plinskih roštilja pa do indukcije i friteza

S dolaskom sve toplijih dana, sezona grilanja na otvorenom otvara se i službeno, kako u dvorištima i parkovima tako i na terasama omiljenih restorana. I dok mesne delicije uvijek možemo nabaviti i u posljednji tren, nabavku opreme dobro je obaviti što prije, kako bi druženja na otvorenom spremno dočekalo baš sve. METRO Hrvatska, kao vodeći veleprodajni lanac prehrane i neprehrane u Republici Hrvatskoj, svojim širokim asortimanom zadovoljava sve potrebe različitih vrsta roštilja koji, osim u sektoru HoReCa, sve popularniji postaju i kod malih kupaca, koji ih zatim koriste na svojim balkonima i terasama te u dvorištima.

image

Kroz asortiman proveo nas je Goran Lipovac, koordinator prodaje neprehrane za HoReCa sektor u METRO Hrvatska

Berislava Picek/Cropix

METRO Hrvatska u ponudi ima sve vrste roštilja - plinske, na struju, lava kamen ili na ugljen. Jedan od najvećih hitova svakako je i kod nas sve popularniji “jaje” roštilj prepoznatljive robne marke METRO Professional, koja je inače znak kvalitete, pouzdanosti i dugotrajnosti. Njihov roštilj na drveni ugljen, koji nosi ime Naggado XL, napravljen je od visokokvalitetnog keramičkog tijela i čvrste rešetke za roštilj od nehrđajućeg čelika. Ručke roštilja otporne su na toplinu, što ga čini sigurnim i jednostavnim za rukovanje. Poklopac ima integriran termometar, što je svakako prednost kod pripreme ozbiljnih mesnih delicija, a tu su i uklonjivi pladanj za prikupljanje pepela te zaštitni poklopac za praktično skladištenje.

image
Ustupljena Fotografija/

Osim kao klasičan roštilj, Naggado XL može poslužiti i kao pekač pizze, baš onakve kakvu rade u vašoj omiljenoj pizzeriji, ali i kruha, pa čak i kolača. Zanimljivo je i da Naggado XL nudi mogućnost dodavanja aromatičnog dima koji jelima s grilla daje specifičnu notu i još bolji okus.

image
Ustupljena Fotografija/

I dok je Naggado XL ljubimac kućnih grill-majstora, Mibrasa peć na ugljen, koja se također može kupiti u METRO Hrvatska, posebno vole profesionalni kuhari. U pitanju je pećnica koja se jednostavno koristi i ne zahtijeva previše održavanja, a omogućuje da servis namirnica pod vremenskim pritiskom teče glatko i bez problema. Tajna ove robusne peći je u njezinoj strukturi. Napravljena je, naime, od 500 kilograma lijevanog željeza koje je precizno zavareno i obrađeno da bi se prilikom korištenja mogla zadržati visoka temperatura. Ona se može popeti i do 400 Celzijevih stupnjeva, što peć Mibrasa čini idealnom za pripremu mesnih jela kao što su sočni odresci, zatim ribljih jela i plodova mora koje, naravno, također možete pronaći u METRO-u Hrvatska.

image
Ustupljena Fotografija/

U slučaju da tražite uređaj koji će biti pogodan i za unutrašnju i za vanjsku pripremu namirnica, ovisno o vremenskim prilikama, možda bi vas mogao zanimati roštilj na lava kamen. Zagrijava se s pomoću plina, a kamenje ispod rešetke omogućuje održavanje stalne temperature u svim dijelovima roštilja, zbog čega se svaka namirnica u svakom trenutku obrađuje ravnomjerno. Lava kamenje akumulira toplinu i pogodno je za višekratno korištenje, apsorbira masnoću i štiti meso od izgaranja. Ovaj roštilj idealan je za završnu obradu namirnica koje su prethodno dugo i sporo kuhane i, za razliku od ugljena, priprema jela na ovakvom roštilju ne utječe na okus namirnice. Roštilj na lava kamen također je dio ponude METRO-a Hrvatska.

image
Ustupljena Fotografija/henke W./

Za one kojima se ugljen i dalje čini prekompliciranom opcijom, dobar izbor uvijek su električni i plinski roštilji METRO Professional, koji su jednostavni za upotrebu i održavanje. Sadrže glatku inox ili gusanu ploču koja se dobro prilagođava svakom tipu namirnica, baš kao i svakom tipu roštilj-majstora. Brzo postižu željenu temperaturu, a koristiti se mogu tako da se zagrijava samo pola ploče ili cijela ploča, ovisno o željama i potrebama.

Također, ploča ovakvog roštilja može biti glatka, ali i rebrasta, da bi vizualni efekt pečenog komada mesa ili ribe ostavio još bolji dojam na sve okupljene za stolom.

image
Ustupljena Fotografija/

Na kraju, ono što nam svima u jednom trenutku života zatreba je zaista kvalitetna prijenosna indukcija i ista takva friteza. Indukcijska ploča METRO Professional je, dakle, lako prenosiva i koristiti se može u baš svakoj prilici, od terase i vikendice do balkona i dvorišta. Energetski je učinkovita i zagrijava se brže od klasičnih štednjaka zastupljenih u većini kućanstava te upravo zato omogućuje uštedu energije i vremena potrebnog za pripremu obroka. Uštedjeti može čak do 50 posto vašeg vremena.

Zbog funkcionalnog dizajna, samostalno možete odabrati proces kuhanja i željenu temperaturu, a svime možete upravljati s pomoću ekrana na dodir ili mehanički uz okretanje gumba. Dodatan plus je i što automatski prepoznaje kada se na površinu stavi posuđe i zagrijava samo dno posude, pa je istovremeno sigurna za upotrebu i ne morate se bojati opeklina i drugih ozljeda tijekom kuhanja.

image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/

A kada ste već pripremili dobar roštilj i skuhali umak ili kremasti prilog na indukciji, red je da priču zaokružite omiljenim prilogom malih i velikih - hrskavim krumpirićima. Za to će vam, sigurni smo, trebati i friteza koja je lako prenosiva, praktična za korištenje i zamjenu svježeg ulja. U centrima METRO Hrvatska možete birati iz široke ponude, a kad ste već ondje, svakako ne zaboravite zaviriti u škrinju, gdje ćete pronaći i širok asortiman smrznutih krumpirića i drugih prigodnih jela.

Od French friesa, preko finger chipsa i batata, do onion ringsa. Također, u METRO-u Hrvatska možete se opskrbiti i različitim vrstama ugljena i briketa, aroma za dimljenje, kao i dodatnim priborom za sigurnu pripremu najboljeg roštilja i priloga te svim namirnicama potrebnima za uspješno druženje oko vruće rešetke.

image
Ustupljena Fotografija/

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s METRO Hrvatska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 03:44