Ovo s fenom je šala, ali svakako bismo vam preporučili da dio vrganja osušite pa da za njima možete posegnuti tijekom zime! :)
Kako ćete to učiniti? Evo nekoliko savjeta:
- Nemojte ih prati niti močiti. Eventualne nečistoće odstranite kistom.
- Zadržite stapke – one su također pune okusa. Odstranite samo najdonji, tvrdi dio.
- Izrežite ih prilično tanko, na debljinu od otprilike 2 mm (logika je jednostavna – što su tanje, to će se kraće sušiti).
- U jednom ih sloju posložite na pleh i stavite u pećnicu na 40 °C.
- Ako imate ventilator u pećnici, uključite ga i ostavite gljive unutra otprilike 40 minuta.
- Provjerite jesu li se osušile (gotove su kad im se krajevi zaviju). Ako nisu, okrenite ih i ostavite da se suše još pola sata.
- Neka se potpuno ohlade prije nego što ih preselite u staklenke.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....