Svaki grad na svijetu koji drži do svojih stanovnika, veliku pozornost posvećuje tržnicama, a kada se u njih doista ulaže, tada one žive tijekom cijelog dana. Upravo je to okosnica filozofije Gudin Pigerije, novog lokala smještenog u srcu splitskog Pazara, tek tristotinjak metara udaljenog od poznate Rive.
Službeno otvorenje ovog malog splitskog bistroa posvećenog raznim jelima od svinjetine tek slijedi, no već sada, dok se ekipa još sprema za otvorenje i dorađuje posljednje detalje, svako malo netko kod njih zastane i zaviri u prostor kuhinje, privučen mirisom pečenog mesa.
Gudin Pigeria će svaki dan nuditi pečene mliječne praščiće, porchettu, bajadere, sendviče s podimljenom mortadelom, nekoliko različitih jela za doručak, kao i večernji degustacijski meni. Vinska karta uključivat će više od 80 etiketa i to većinom prirodnih vina, kao i četiri vrste gemišta te par koktela. Gudin će na splitskoj tržnici raditi svaki dan u tjednu od osam ujutro do 22 sata navečer,
Cijelu priču pročitajte u današnjem Nedjeljnom Jutarnjem, a sutra i ekskluzivno na portalu Dobra hrana.