Tijesto:
250 g maslaca
3 žutanjka
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
2 žlice vrhnja
1 prašak za pecivo
450 g oštrog brašna
korica jednog limuna
Nadjev:
3 bjelanjka
100 g šećera
200 g mljevenih oraha
5 žlica pekmeza od marelica
velika žlica ruma
300 g marelica
Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka, prekrijte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak. Prije pečenja potrebna su minimalno dva sata da se tijesto odmori. Bjelanjke miksajte sa šećerom. Kad ste dobili čvrsti snijeg ručno umiješajte mljevene orahe i na samom kraju dodajte rum. Kalup obložite papirom za pečenje. Tijesto izvadite iz hladnjaka te odvojite trećinu tijesta koju odmah vratite u hladnjak. Tijesto valjkom razvaljajte u obliku kalupa i lagano ga izbodite vilicom. Premažite pekmezom od marelica, zatim dodajte nadjev. Na nadjev složite na četvrtine narezane marelice. Izvadite preostalo tijesto iz hladnjaka i naribajte ribežom po kolaču. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180°C oko 25 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....