Kad si maštovit i spretan

Sjećate se velikog domaćeg hita iz 2002.? Svi smo ga pjevušili, a sada je po njemu nazvan burger i, naravno, već je hit

Da, svi smo ga pjevali i da, svi ćemo ga vjerojatno pjevati na svakom Food truck festivalu od sada

Svatko tko pohodi street food festivale kod nas, zasigurno je već naišao na ekipu iz BBQ Hot Yarda, a zatim i uočio nazive iza kojih se kriju njihovi slasni burgeri. Prvo su nas svojevremeno nasmijali Kimchi KardAsian burgerom, koji rade s, logično, kimchijem, a na nedavno održanom Food truck festivalu na zagrebačkom Britancu, premijerno su posjetiteljima sa svog malog kamiona nudili burger "Oči boje kestena". Burger su posvetili, kako oni kažu, velikoj hrvatskoj pop divi Ivani Brkić i njezinom hitu koji smo, htjeli, ne htjeli priznati, od 2002. godine, kada je izašao, pjevušili baš svi.

image
Darko Tomaš/Cropix

"Mi smo preponosni što imamo priliku odati počast jednoj od, prema našem mišljenju, najvećih pop diva hrvatske scene! Kao što vidite, toliki smo fanovi da se nismo ni potrudili biti dovitljivi s imenom jer nas na sam spomen pjesme krenu prolaziti trnci...", objavili su iz BBQ Hot Yarda kada su svoj burger predstavili publici, a objasnili su i kako su na ideju došli ove godine na Food truck festivalu u Mariboru, gdje su, već uobičajeno, DJ-a zamolili da na after partyju pusti omiljenu im pjesmu.

image
Darko Tomaš/Cropix

Kada smo Davora Šuškovića, jednog od osnivača BBQ Hot Yarda sreli na zagrebačkom Food truck festivalu, rekao nam je da zbilja puno ljudi sa zanimanjem prilazi njihovoj kućici, no nisu sigurni je li to zbog imena ili neobičnog spoja namirnica. U "Oči boje kestena", burgeru, naime, spojili su 150 grama junetine, majonezu s gljivama i limetom, pire od kestena i prženi luk. Sve to, naravno, upakirali su u meka brioche peciva.

image
Vedran Peteh/Cropix

Prije nego što smo burger isprobali, bili smo pomalo skeptični, no nije nas razočarao. Sve je bilo lijepo izbalansirano, sočno, imalo je svježine i kesten nije preuzeo, niti je kombinacija okusa zbog njega bila čudna kao što na prvu možda zvuči. Štoviše, dao je lijepu, toplu, orašastu notu.

Ipak, ako ste ovaj burger planirali isprobati prvom prilikom, morat ćemo vas razočarati, jer iz BBQ Hot Yarda poručuju kako će ga nuditi samo u sklopu svakog idućeg Food truck festivala. Osim, pretpostavljamo, ako ih sama Ivana Brkić ne zamoli za uslugu da baš njoj na vrućoj rešetci okrenu koji primjerak.

image
Darko Tomaš/Cropix

Inače, osim po dobrom smislu za humor, ekipa iz BBQ Hot Yarda poznata je i po svojim radionicama, koje najčešće održavaju u dvorištu svog BBQ shopa, gdje prodaju opremu i dodatke za BBQ, a rade i catering. Više informacija potražite na njihovim društvenim mrežama, sve to dok, naravno, u pozadini svira, što drugo nego, "Oči boje kestena".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 10:35