![35316679](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/09/18/k_35316679_640.jpg)
Senf ima svoj karakterističan i prepoznatljiv okus, a malo nas ga ne voli. Za vas smo pronašli par načina kako da iskoristite senf u kuhanju.
Dressing za salatu
Nakon maslinova ulja i octa (ili limuna), senf je sljedeća najbolja stvar koju možete stvaiti na salatu. Gustoća senfa povezuje ulje i ocat, a dodatna ljutina je odlična ako pripremate malo gorče salate poput endivije. Mi smo ga stavili u našu omiljenu salatu od krumpira!
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/1/24/14/bundek_dobra_hrana8-030516.jpg)
Za malo drugačiju majonezu
Majoneza i senf su najbolji prijatelji. Sve što trebate jest dvije žlice senfa umiješati u domaću majonezu!
![Homemade DIY natural vegan mayonnaise made of cauliflower](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/1/24/15/iStock-495049008.jpg)
U gulašima
U hladnim noćima je malo toga bolje od toplog gulaša. Problem je što gulaš često može biti dosadan i uobičajen. Ali ako mu dodate žlicu senfa, dosadno se pretvara u uzbudljivo! Umiješajte ga u ukusan janjeći gulaš.
![beef bourguignon meat stew with carrots and thyme](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/1/24/15/iStock-485519600.jpg)
Marinada
Svima je poznati da senf omekšava meso i daje mu svoju specifičnu aromu. Ako vam je dosadilo koristiti klasične marinade, sljedeći put kad budete pripremali meso na roštilju ili pećnici marinirajte ga u marinadi od senfa, bijelog vina, majčine dušice i češnjaka!
![Baked chicken in white wine in the pan. On rustic wooden background, top view](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/1/24/15/iStock-618317630.jpg)
U umacima
Ovo vrijedi za bilo koji umak, ali posebno za umak od pečenja. Deglazirajte protvan u kojemu ste pekli meso s malo vina i umiješajte žlicu ili dvije senfa, vratite ponovno na vatru i pričekajte da se umak zgusne. Više ga nikada nećete raditi na stari način!
![Mustard sauce in a white sauce dish with a teaspoon in](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/1/24/15/iStock-477789993.jpg)
Za glaziranje
Na primjer, za glaziranje mrkvi. Uobičajenoj smjesi za glaziranje jednostavno dodajte senf, nećete požaliti!
![Oven baked baby carrots with thyme, in black plate over slate.](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/1/24/15/iStock-480833495.jpg)
Za hrskavu koricu
Sve što trebate napraviti jest krušne mrvice pomiješati sa žličicom senfa. Poigrajte se još i sa začinima i dobit ćete najukusniju hrskavu koricu ikad!
![Baked salmon with lemon grain crust and fresh vegetable salad with peas, spinach, radishes and cherry tomatoes. Delicious healthy dinner](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/1/24/15/iStock-504129928.jpg)
Isprobajte recepte u nastavku!
Piletina u senfu sa zapečenim kremastim krumpirom
Svinjski kotleti u umaku od senfa
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....