
Jer, tako je dobro otkinuti komad kruha koji ste sami ispekli, pravog kruha koji u sebi nema ništa od aditiva, bilo kakvih E-ova, bojila, aroma i sličnih stvari.
Za starter - divlji kvasac pripremite 500 g bijelog brašna i 500 g brašna cjelovitog zrna, pomiješajte ih pa u manju posudu sa 100 g tople vode stavite 100 g mješavine brašna.
Promiješajte prstima. Ne smije biti tekuće, nego gusto i ljepljivo tako da dok miješate pruža otpor. Pokrijte krpom i ostavite na sobnoj temperaturi dva dana bez miješanja.

Smjesa će biti pjenasta i slatkastog mirisa. Tada je treba nahraniti, odnosno dodati još brašna i vode. Promiješajte smjesu i dodajte istu količinu brašna i vode kao na početku. Ako se sljedeći dan kvasac zapjenio i ima kiselkasti miris, možete ga opet nahraniti, u suprotnom ga ostavite još jedan dan.

Nakon drugog hranjenja istom količinom brašna i vode ostavite ga opet da radi preko noći ili cijeli dan. Večer prije pečenja odvojite 1 žlicu startera. Pomiješajte preostali starter sa 200 g tople vode. Dodajte 200 g brašna i promiješajte. Pokrijte krpom i ostavite na sobnoj temperaturi 12 sati dok ne bude napuhan i pun mjehurića. Sve je u našoj fotogaleriji!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....