Iako na blagdane na stol najčešće stavljamo ono čime se ostatak godine rijetko častimo, ovog smo petka uoči Uskrsa odlučili u potpunosti promijeniti priču i gozbu napraviti od omiljene skromne ribe. Na našem meniju tako će se naći raskošna jela sa srdelom, tu je i pokoji prijedlog za jela s oslićem, a u kombinaciju smo ubacili i skušu od koje radimo poznate specijalitete u novom ruhu. Recepte potražite u nastavku.
ZA PREDJELO: TRI SJAJNA NAMAZA, JEDAN CONFIT I JEDAN TARTAR
Kada razmišljate o predjelu na Veliki petak, najjednostavniji odabir uvijek su paštete i namazi. Ovog puta donosimo vam čak tri opcije, a uz to, pripremili smo i recepte za confit od škuše koji možete poslužiti na tostiranom kruhu s malo povrća te tartar kojem neće moći odoljeti čak ni oni naizbrljiviji.
ZA GLAVNO JELO: SVESTRANA SRDELA, OMILJENI OSLIĆ I JEDNOSTAVNA LOKARDA
Nije tajna da obožavamo srdelu pa smo je tako i ovog puta pripremili na čak dva neodoljiva načina. Tu je i oslić koji, ako ne uspijete uhvatiti svježi, možete koristiti i smrznuti, a okušajte se i u pripremi jednostavne pečene lokarde s umakom od kapara.
PEČENE LOKARDE S UMAKOM OD KAPARA
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....