Ma tko to ne voli ražnjiće? Da čujemo?
Tako smo i mislili. Budući da svi nekako volimo čupkati te komadiće sa štapića, uvijek smo u potrazi za novim varijacijama na temu. Ovaj smo se put poigrali piletinom, paprikom i patlidžanom i dobili pravu laganu jesensku varijantu.
Pazite na količine začina i oduševit će se i vaši najmlađi.
- 500 g pilećih prsa
- 1 patlidžan
- 2 narančaste ili crvene paprike
- 2 žlice sjeckanog svježeg ružmarina
- 2-3 češnja češnjaka
- maslinovo ulje
- sol
- crveni papar
- 1 čaša čvrstog jogurta
- 2 žlice kiselog vrhnja
- crni papar
- limunov sok
- malo svježeg korijandera
Meso izrežite na kockice, ni premale ni prevelike. Napravite marinadu od maslinova ulja i nasjeckanog ružmarina pa dodajte ili cijele češnjeve češnjaka ili češnjak grubo nasjeckajte. Meso prelijte marinadom i ostavite ga nekoliko sati u hladnjaku. Patlidžan izrežite također na kockice (ne morate ga guliti), a papriku očistite od koštica pa je izrežite na podjednake komade. Na ražnjiće nabodite naizmjenično komad piletine, patlidžana i paprike. Pecite na roštilju ili grill tavi, posolite i popaprite crvenim paprom (može i crnim). Ražnjiće poslužite uz umak od jogurta. Napravite ga od jogurta, kiselog vrhnja, limunova soka i sjeckanog svježeg korijandra (ako ga nemate, uzmite peršin, kopar ili mentu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....