Dosta vam je piletine, a ipak biste nešto lagano? A ne biste baš htjeli potrošiti previše ni vremena ni novca?
E pa ovo je pravo rješenje za vas. Pronađite prve gljive koje vam dođu pod ruku (mada toplo preporučamo ove navedene u sastojcima) i bacite se na posao.
500 g purećih prsa
300 g lisičica ili nekih drugih gljiva
150 g trubica
1 luk
2 češnja češnjaka
peršinov list
kadulja
kukuruzno brašno
sol
papar
maslac
maslinovo ulje
2 jaja
krušne mrvice
Pureća prsa razrežite na tanke šnicle kako biste mogli praviti roladice. Istucite ih malo kuhinjskim batom ako je potrebno. Na mješavini maslaca i maslinova ulja zažutite luk, a kada on postane staklast, dodajte nasjeckane lisičice, sjeckani češnjak i peršinov list. Dinstajte dok ne ispari sva tekućina koju će gljive pusiti, a pred kraj dodajte nasjeckane trubice. Posolite i popaprite. Pureća prsa pospite solju i paprom. Zamutite jaja, pomiješajte kukuruzno brašno, malo krušnih mrvica i nasjeckanu kadulju. Na svaki komad purećih prsa stavite nadjev, zarolajte te pričvrstite čačkalicom da vam ne iscuri van. Ako vam je lakše, prsa možete samo i pričvrstiti čačkalicom. Uvaljajte prsa u jaja te mješavinu brašna, kadulje i prezli pa pecite sa svih strana na ulju dok ne dobiju zlatnu boju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....