U kuhinji Stare škole došlo je do promjene, objavili su na svojim društvenim mrežama. Naime, glavna chefica ovdje više nije Priska Thuring, već je tu funkciju sada preuzeo Jan Vukasović, koji je uz nju kuhao i učio od prvog dana, otkad je otvorena Stara škola u Krasici kod Buja.
"Mnogo njegovih kreacija imali ste prilike kušati nebrojeno puta. Janova misija je pronalazak najboljih lokalnih namirnica i pokazivanje njihovog punog potencijala, obožava dobar comfort food i nepopravljivo je zaljubljen u knjige", predstavili su svog novog glavnog chefa i dodali da se Vukasović u nekoliko navrata educirao kod slovenskog chefa Luke Košira, a iza njega su i angažmani u restoranima Pod Zidom i Barbieri‘s.
Iz Stare škole su također zahvalili Priski Thuring na trudu, angažmanu, predanosti i strasti te najavili kako su spremni za otvaranje novih poglavlja i izazova.
"Priski želimo svu sreću i hrabrost na njenom putu, koji god odabrala", napisali su.
Stara škola u Krasici inače je otvorena je 2022. godine, kada je Priska Thuring, inače chefica s dugogodišnjim iskustvom rada u nekim od naših najboljih restorana, poput Dubravkinog puta i rovinjskog Lonea, ovo područje upoznala s jednostavnim konceptom - tanjurima za dijeljenje i hranom koja maksimalno poštuje lokalnu namirnicu.
Kako nam je tada rekla, Stara škola od početka je zamišljena kao nešto između konobe i fine dininga. S vlasnicima, obitelji Penavić, koja drži i vinariju Clai u susjedstvu, pokrenula je tada nešto novo i drugačije i u dvije godine na mjestu nekadašnje škole neprestano podizala letvicu. Posljednjih godinu dana u Staroj školi su se, primjerice, održavali marketi na kojima su posjetitelji mogli kupiti domaće proizvode malih proizvođača, a hrana u samom restoranu svakim je osvježenjem menija bila sve zanimljivija. Nije čudno, stoga, što je Stara škola vrlo brzo postala jedno od nezaobilaznih mjesta gurmana i ljubitelja dobre hrane na proputovanju kroz Istru.
Nadamo se da će se jela Priske Thuring i dalje moći kušati kod nas te da će mladi chef Jan Vukasović u Staroj školi nastaviti kuhati s jednakom dozom mašte i inovativnosti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....