
U potrazi za preporukama, cijenjeni portal Conde Nast posvećen putovanjima izvor je informacija kojima se vjeruje i koji doseže veliki broj korisnika diljem svijeta. Upravo su u Conde Nastu odlučili predstaviti svojim čitateljima čari dubrovačke rivijere kako bi ih potaknuli da ne istražuju samo Dubrovnik nego da se upute i malo izvan zidina, a pritom su imali i nekoliko gastro preporuka!
Od tradicionalnih klasika do Michelinove zvjezdice
Osim što u Dubrovniku možete uživati u impresivnoj arhitekturi i kulturi, gurmani će doći na svoje s izvrsnom ponudom hrane, pogotovo ako posjete 360, prvi dubrovački restoran koji je zaslužio Michelinovu zvjezdicu.

Osim konoba u kojima možete kušati cijenjeni drniški pršut ili pak guštati u brudetu, svi koje zanima ulična hrana doći će na svoje u jednoj od malih modernih zalogajnica.
Stonska solana
Rimljani su bili prvi koji su ubirali sol na stonskom području još prije Krista, a posjetite li Solanu Ston možete i vi naučiti kako se bere sol u njenim brojnim bazenima, što je postupak koji se nije mijenjao od Srednjeg vijeka.

Tamo možete kupiti i cvijet soli koji nastaje kao rezultat igre mora, sunca i vjetra, a unaprijedit će svako jelo i izvući najbolje i najobičnije kockice čokolade.
Pelješka vina
Pelješki poluotok ima čak 44 obiteljske vinarije, a ako ne znate odakle krenuti, u stonskom turističkom uredu potražite plan kušanja.

Mnogi kažu da najbolja pelješka vina dolaze iz Potomja, a među vinima koje svakako morate probati, Conde Nast preporučuje dingač uz neizostavnu krišku tvrdog sira i pršuta. Dodate li tome suncem okupane vinograde i more koje blista na suncu, dobit ćete iskustvo za pamćenje.
Čari Korčule
Okružena tirkiznim morem, Korčula će vas opustiti svojom ljepotom, a još kada počnete istraživati agroturizme u Žrnovu i Čari te si natočite čašu slasnog grka, bijelog vina s Lumbarde koje nastaje od jedinstvene i autohtone sorte, vaš zasluženi odmor može početi.

Plodna dolina Neretve
Osim nepreglednih nasada mandarina i limuna kod Opuzena, dolina rijeke Neretve skriva i nevjerojatne specijalitete poput brudeta od jegulje ili pak žabljih krakova koje morate kušati barem jednom u životu. Na brojnim štandovima uz cestu nemojte propustiti kupiti zalihu meda, vina i voćnih likera.

Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....