
Restoran Vinodol u Zagrebu, jedna od poznatijih zagrebačkih restorantskih adresa, najavljuje posebnu večeru pod nazivom Terra Marris, odnosno Zemlja mora, koja će se održati u petak, 7. ožujka. Ovaj događaj osmišljen je kao spoj proslave Dana žena i početka proljeća, opisujući ga kao simbolično obilježavanje prelaska u novo godišnje doba kroz pažljivo kreirani gastronomski doživljaj.
Za ovu prigodu, chef Kristian Godinić, inače poznat po pripremi mesnih specijaliteta u kuhinji Vinodola, kreirao je inovativan meni temeljen na morskoj kuhinji s egzotičnim elementima. Gosti će imati priliku kušati jadranske kozice s panna cottom od zelenog currya, rolice od plavog raka i paške skute s umakom od maslaca i plave spiruline te hobotnici sa žara, posluženoj uz kremu od kozjeg sira, pečenu cvjetaču i shiitake gljive. Osim toga, na meniju se nalaze i kroket od bakalara s tartar umakom od medvjeđeg luka, raviol sa škampima i foie grasom u aromatičnoj juhi, dok će završetak večere biti rezerviran za desert pod nazivom Tropico.
Vinska pratnja, osmišljena u suradnji s renomiranim vinskim poznavateljem Jurom Andrijaševićem, nositeljem WSET diplome trećeg stupnja i osobom iza brenda Croatia by the Glass, dodatno će obogatiti ovu večeru. Kako su poručili iz Vinodola, pomno odabrana vina pažljivo su usklađena s jelima i terroirom iz kojeg potječu, pružajući savršenu harmoniju okusa. Među odabranim etiketama posebno se ističu Pieropan La Rocca Soave Classico 2022, Krauthaker Verduzzo 2022, Josipov Brkićev Mjesečar 2022, Schloss Vollrads Riesling Gewächs 2022 te još nekoliko izabranih vina.
Večera će započeti u 19 sati na adresi Ulica Nikole Tesle 10, a cijena za šest slijedova s vinskom pratnjom iznosi 120 eura po osobi. S obzirom na ograničen broj mjesta, rezervacije su obavezne i moguće su putem telefona na broj 01 4811 427 ili putem e-maila na [email protected].
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....