Počeli dani lignje

U organizaciji turističkih zajednica Umaga, Novigrada, Buja i Brtonigle, konobe i restorani sjeverozapadne Istre ugostit će još jednu gourmet manifestaciju, Dane jadranskih lignji. Ova će se manifestacija održavati u blagdanskoj atmosferi od 1. prosinca 2013. do 6. siječnja 2014. godine, a nudit će bogatu ponudu specijaliteta na bazi jadranske lignje.

Službeni početak manifestacije obilježen je u restoranu San Benedetto u Dajli kraj Novigrada gdje su prisutni mogli uživati u specijalitetima vrsnog kuhara Gorana Tatalovića, vinima Morena Ivančića i Vergal maslinovim uljima koja je predstavio Neš Sinožić.

Osim što predstavlja dodatni motiv za posjet sjeverozapadnoj Istri tijekom božićnih blagdana, Dani jadranskih lignji, kao posljednja gourmet manifestacija u ovoj godini, motivira i naše ugostitelje da puste mašti na volju i osmisle inovativne recepte na bazi ove morske namirnice. Pozivam sve ljubitelje istarske kuhinje i jadranskih lignji da nam se pridruže i zajedno s nama uživaju u lignjama u vrijeme kada su one zaista najukusnije“, naglašava Michelle Babić iz Turističke zajednice Grada Novigrada.

Posebne menije na bazi jadranske lignje nudit će čak 11 priznatih restorana i konoba Umaga, Novigrada, Buja i Brtonigle. Goran Tatalović iz restorana San Benedetto ističe: „Mnogima omiljeni morski specijalitet, jadranske lignje, pružaju nam zaista neograničene mogućnosti pripremanja istih. No, pripremati lokalnu namirnicu u razdoblju kada je ona na svom vrhuncu jamči visoku kvalitetu samog jela, ali i vrhunski gourmet doživljaj za sva čula.

Uz San Benedetto, u Danima jadranskih lignji još sudjeluju: Badi, Buščina, Melon, Nono, Pergola, Toni i Vila Vilola iz Umaga, Hotel Makin i Navigare iz Novigrada te Mulino iz Buja. Dani jadranskih lignji jedna su od četiri ključne gourmet manifestacije klastera, uz Dane školjaka, istarskih šparuga i švoja. Ovaj jedinstveni koncept predstavlja bogatu ponudu jela na bazi prepoznatljivih lokalnih namirnica, u samoj sezoni kada su one na svom vrhuncu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:16