SUBOTA U GRADU

Ovog vikenda na Trešnjevci se sprema ribarska fešta, kuhat će se hobotnica i buzara, evo detalja

Tko kaže da je ljeto u Zagrebu dosadno? Imamo još jednu dobru ideju za nadolazeći vikend

"Prije nego što pobjegnemo na more, odlučili smo vam pripremiti ribarsku feštu", najavili su ovih dana iz zagrebačkog restorana Gola pa dodali kako će se ove subote, 27. srpnja, u njihovom restoranu u Badalićevoj ulici, na zagrebačkoj Trešnjevci, održati tematski ručak i večera u tri slijeda popraćene s tri različita vina.

image
Ustupljena fotografija
image
Instagram

Na meniju će biti maslac aromatiziran smokvinim listom, gel od limuna i domaći baguette, salata od sipica i hobotnice i ražnjići od inćuna i maslina, zatim buzara s fužima za glavno jelo, a za desert panna cotta s karamelom, marelicama i nevenom. Koja će vina uz ova jela sljubiti još uvijek nisu otkrili, no budući da je vlasnik trattorije Gola Ivan Salopek, distributer vina i dobro poznati vinski znalac, vjerujemo kako će njegov odabir samo dodatno podići doživljaj uživanja u hrani u Goli.

image
Tomislav Krišto/Cropix

Cijena po osobi za ručak i večeru iznosi 40 eura, a broj mjesta je ograničen pa, ako ste zainteresirani, svakako ga rezervirajte na vrijeme. Dostupni termini su od 12 do 21:30 sati, a više detalja potražite ovdje.

image
Tomislav Krišto/Cropix

Dobro je spomenuti i kako je trattoria i enoteka Gola otvorena početkom ove godine, i to na mjestu nekadašnje kvartovske pečenjare Grill Žar. Iza projekta, dakle, stoji Ivan Salopek sa svojim timom, a ideja je od samog početka bila gostima ponuditi sezonska jela pripremljena od onog što je toga dana dostupno na tržnici. Osim različitih tjestenina, manjih zalogaja, mesnih i ribljih jela, Gola je poznata i po velikom izboru vina koja se ovdje mogu kušati na čaše, a cijene kojih se uglavnom kreću između 4 i 9 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. rujan 2024 19:23