NOVO MJESTO

Osijek je dobio novu pizzeriju, ponuda je bogata, a pizze se ovdje režu škarama, evo detalja

 Pépé Pizza Place Instagram/
Prije gotovo mjesec dana otvorena je nova pizzerija u Osijeku, a evo i što točno gostima nude

U centru Osijeka, na adresi Šamačka 4, početkom prosinca otvorena je pizzerija Pépé Pizza Place. Iza novootvorenog restorana stoji ekipa Hotela Osijek i već na prvi pogled jasno je kako je u meni, ali i samo uređenje lokala uloženo podosta truda. Trenutno gostima na izbor nude 13 različitih pizza napravljenih od, kako kažu, talijanskih sastojaka.

Cijene se kreću od 56 kuna za margheritu na koju stavljaju salsu od rajčice, mozzarellu fior di latte, maslinovo ulje i svježi bosiljak, pa sve do 79 kuna, koliko koštaju njihove najskuplje pizze. Riječ je o kombinaciji pistacije i mortadele s provola sirom, zatim kombinaciji tartufa i pršuta kojima dodaju još i mozzarellu di bufalu te listiće grana padana, a po istoj cijeni tu je i njihova Pepe pizza na kojoj se nalazi salsa od rajčice, mozzarella di bufala, goveđa salama bresaola, rikula, grana padano, maslinovo ulje i origano.

image
Pépé Pizza Place Instagram/

Zanimljivo je dodati i kako svakom gostu uz naručenu pizzu na stol, osim klasičnog pribora, stižu i škare te se njima režu komadi po želji, kao što to često rade Talijani pri rezanju pizze romane.

Osim pizza, u Pépé Pizza Place nude i male zalogaje i plate s pršutom, mortadelom, različitim sirevima te drugim dodacima u kombinaciji s focacciom, a naručiti možete i samo sirnu platu s četiri vrste sira, sezonskim voćem, maslinama, rajčicama i chutneyjem. Cijene za takva jela kreću se od 69 do 79 kuna. Nude i lazanje, burgere i krumpiriće, a tu su salate.

Također, na meniju Pépé Pizza Place nalazi se i panuozzo sendvič s mortadelom i tartufima te s pršutom koji će vas koštati 39 kuna. Riječ je o talijanskom klasiku za pripremu kojeg se koristi pizza tijesto u koje se zatim pakiraju odabrani sastojci te izvana ostaje hrskavo, a iznutra bogato nadjeven. Panuozzo je zapravo svojevrsni talijanski street food koji se jede s nogu, no u našim pizzerijama često se poslužuje kao pizza sendvič u kojem se uživa još vrućem i za stolom. Više o ovom sendviču možete saznati u našem nedavno objavljenom tekstu.

Od deserata na meniju Pépé pizzerije pronaći ćete tiramisu, panna cottu, budino al cioccolato (desert nalik čokoladnom pudingu) te affogato (espresso sa sladoledom), dok uz pizzu možete popiti i nekoliko različitih koktela cijene kojih se kreću od 36 do 55 kuna. Cijeli meni možete pogledati na njihovoj stranici.

Pépé Pizza Place otvoren je od utorka do nedjelje od 12 do 23 sata, a za više informacija svakako zapratite njihov Instagram profil.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. kolovoz 2024 20:45