Iako smo zagovornici pripreme domaćeg vučenog tijesta, svjesni smo kako svakodnevne obaveze ponekad naprosto ne ostavljaju dovoljno vremena za pripremu, razvlačenje, punjenje tijesta, a na kraju i pečenje. Tako nam se i samima, kada se pojavi ona velika želja za slasnom hrskavom poslasticom, povremeno dogodi da posegnemo za pakiranjem već unaprijed pripremljenih kora za savijače. Njih zatim pretvaramo u brzinske štrudle od jabuke, krumpiruše, jednostavne pite sa sirom, bučom ili špinatom. U nastavku smo pripremili nekoliko nama omiljenih kombinacija koje bi vam mogle poslužiti kao inspiracija za današnji brzi ručak ili večeru, a osim štrudli, tu su i recepti za lažni burek, čupavu pitu, brzu bučnicu te svima omiljenu baklavu.
Plus, ako se ipak predomislite, donosimo vam i kratak vodič za pripremu vučenog tijesta.
PITA OD KRUMPIRA I KOPRIVE, A MOŽE I ŠPINATA