piše: Luka Benčić
snima: Tea Cimaš
Ovdje je zabranjen ulaz margarinu i polugotovim proizvodima, šali se Anja Žulić, vlasnica nove slastičarnice Kaokakao koja je nedavno počela s radom u Ulici Andrije Štangera u Voloskom. Riječ je o vrlo simpatičnom mjestu gdje se kombiniraju suvremene tendencije slastičarstva, francuska i talijanska slastičarsku tradicija s domaćom ostavštinom.
– Imamo petnaestak vrsta slastica, s time da pokušavamo stalno mijenjati ponudu, uvoditi nove stvari. Ono što je vrlo bitno, naglasak je na kvalitetnim namirnicama, maslacu, vrhnju, belgijskoj čokoladi, sezonskom voću – priča Anja Žulić. Kaokakao relativno je malen i ugodan lokalčić sa samo četiri stola, a kuhinja je orijentirana “za van”, no ljudi ovdje vole sjediti u opuštenoj atmosferi, a ponudu slastica nadopunjuje odlična kava i fini francuski čajevi.
Njihov je kolač Kaokakao već postao mali hit. Riječ je o slastici koja se sastoji od tamnog čokoladnog biskvita, moussea od tamne čokolade sa 64 posto kakaa, creme brulee od mliječne čokolade i hrskavog vafela, a popularna je i torta Volosko koja se sastoji od šest slojeva i ne sadrži brašno. U njoj su, recimo, tamni biskvit, krema s malinama i karameliziranim lješnjacima, lješnjak biskvit, žele od malina, ganache, vrhnje.
U ponudi ima i veganskih kolača, kolača bez alrgena, uglavnom proizvoda koji će zadovoljiti i poštivati svačije nepce. Izlaze u susret i s tortama po narudžbi, za vjenčanja, rođendane i druge prigode.
– Po struci sam ekonomistica koja je oduvijek ovo voljela raditi. S vremenom otvorila mi se mogućnost školovanja, boravka u inozemstvu i prekvalifikacije, tako da sam uspjela promijeniti karijeru. Slastičarstvom sam se krenula baviti iz entuzijazma i ljubavi koji su prerasli u posao – kaže vlasnica Anja Žulić.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....