piše: Vana Babić
snima: Biljana Gaurina
Budući da su se temperature polako, ali sigurno počele spuštati ispod nule, Zagreb se odnedavno ima gdje ugrijati. Na početku Masarykove, petstotinjak metara od kazališta, možete kušati ruski borč i gruzijski hančo, pojesti krumpir iz posebnih peći i za kraj se zasladiti slatkim sirom prelivenim karamelom.
Zašto boršč? Priznajte, nema puno mjesta gdje možete otići na originalnan ruski specijalitet, ali vas možda uvjeri autohtona receptura majke i bake vlasnika Tomislava Jozića, na kojoj je i sam odrastao. Dnevno nude četiri različite juhe, od kojih ističu Ivanovu od šampinjona i vrganja.
Svoj koncept prezentiraju kao fast food, ali sa zdravom i domaćom hranom. Žele si priskrbiti mjesto na tajnim popisima omiljenih mjesta koje svaki ljubitelj fine klope ima – “tamo gdje se jedu dobre juhe i oni fini krumpiri”.
Zato krumpir koji nabavljaju iz Čakovca, mora biti točno određene veličine i peče se sat vremena.
Uz njih idu neobični nadjevi poput “alibaba gulaša”, što je zapravo kombinacija junetine, umaka od rajčice, cimeta, klinčića i brinza. Nama je jako zanimljiv bio “onaj ljubičasti” od pečene cikle, oraha, suhih šljiva, nara i korijandera. Ne preostaje vam drugo nego dodati ih na listu omiljenih gdje ćete svraćati na juhu i krumpire.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....