
Proteklih mjeseci nešto se važno i veliko događa s Noel Bread&Deli pekarnicama. Postalo je to jasno kada su odjednom krenuli izbacivati čitav niz novih slatkih i slanih proizvoda, a da kuhaju nešto svježe potvrdili su i kada su napokon otkrili tko iza svega stoji. Sastavili su, naime, gotovo cijeli novi tim, koji sada ponovno vodi nekadašnji Noelov pekar Nikša Mandić, dok je za slatko zadužena Ruža Šimić, mlada, talentirana slastičarka koja je donedavno slastice radila za zaprešićku slastičarnicu Trinity.
Važno je spomenuti i da je cjelokupno vođenje pekarnica svojevremeno preuzeo Ivan Jug, nekadašnji glavni sommelier restorana Noel. I upravo je on cijelu stvar preokrenuo naglavačke i, kako se čini, oformio mali, ali opaki tim koji danas stvara bolje nego ikad.
"S Ružom i Nikšom sada radimo još ozbiljnije stvari. Smatramo da smo sada na jednoj visokoj razini, ali i da možemo još više. Kako je Noel trudom, radom i disciplinom došao do zvjezdice, tako i Noel Bread&Deli želimo pretvoriti u najbolju pekarnicu u gradu", rekao nam je Jug, a zatim krenuo s najavom novih planova.
Natuknuo je tako kako je ovo tek početak nove ere Noel Bread&Delija te kako projektu želi dati veću vrijednost.
"Za početak, kako ovdje imamo veliko staklo kroz koje ljudi mogu gledati što se u kuhinji zbiva, htjeli bismo organizirati mini evente gdje će naši ljudi raditi 50 ili 100 komada nekog posebnog proizvoda i onda ih podijeliti kupcima. To bi moglo biti super. Također, razmišljamo o tome da ovdje održavamo i edukacije, kako za profesionalce, tako i za amatere", rekao je.
Osvrnuo se i na novitete u vitrini i dodao kako još uvijek dotjeruju recepture, a razmišljaju i o franšizi, lokalima u kojima bi nudili specialty kavu, svoj kruh i peciva. Uskoro planiraju predstaviti i aplikaciju, koja će biti dostupna svim kupcima i putem koje će s njima i komunicirati.
Nakon kratkog razgovora s Ivanom Jugom, obišli smo i malu proizvodnju Noel Bread&Deli pekarnice, gdje smo vrijednu ekipu uhvatili u oblikovanju kruhova, a zatim smo Ružu Šimić nakratko odvojili od posla kako bi nam predstavila dio novih proizvoda. Najviše nam se svidjelo spanakopita lisnato tijesto punjeno špinatom i sirom, odličan je bio i kroasan s bademom, ali i brioche pecivo s pistacijom.
"Napravili smo nekoliko novih proizvoda, ova spanakopita i quiche su recimo nova slana peciva, a cruffin s kikirikijem i karamelom i tiramisu tart neka od novih slatkih. Brioche s pistacijom je nastao slučajno, kada je naš pekar jedan dan zabunom ispekao tijesto za krafne u pećnici. Jako nam se svidjelo pa smo ih tako ostavili u ponudi", rekla nam je Ruža i dodala: "Uglavnom ćemo se igrati sa sezonskim namirnicama i okusima, povremeno ćemo mijenjati ponudu, ovisi o tome što će se kupcima svidjeti i kako ćemo se mi osjećati."
Ruža, s kojom smo prvi puta razgovarali kada je tek otvorena Trinity slastičarnica u Zaprešiću i kada su nas njezine slastice već na prvi pogled ostavile bez riječi, rekla nam je i kako se još uvijek navikava na novi ritam i buđenje u 4 ujutro, ali kako je zadovoljna promjenom. Iako više ne radi svoje elegantne i primamljive monoporcije, igra s tijestom za nju predstavlja neku potpuno novu razinu uzbuđenja i veseli je to što ima veliku slobodu i priliku stvarati na takvom mjestu i s tako inspirativnim ljudima, među kojima posebno ističe upravo Ivana Juga, ali i kolege pekare Nikšu Mandića te Michella Foru.
A kad smo već bili ovdje, upravo smo Mandića i Foru pitali da nam objasne što to trenutačno rade po pitanju kruha.
"Osvježit ćemo cijelu ponudu, doraditi stare recepture i uvesti neke nove kruhove", rekli su nam i predstavili dva noviteta - kukuruzni i heljdin kruh. Oba lijepe, hrskave, pucketave korice, dobre, prirodne arome, lagana i ukusna.
"Za kruh koristimo jaka talijanska brašna u kombinaciji s hrvatskima i idemo u tom nekom smjeru da koristimo što više naših sirovina", rekao nam je Foro, kojeg je Jug posebno nahvalio i istaknuo kao važnu kariku u kreiranju krušnih noviteta.
Na kraju, kako smo saznali, zajednički cilj ovog tima nije raditi na 15 različitih projekata odjednom, već odrađivati jedan po jedan i to napraviti baš kako treba. Nove, svježe ideje i novi tim, smatra Jug, za dobru budućnost Noel Bread&Delija su ključni.
"Cilj nam je raditi vrhunske proizvode i baš zato imamo ovakav tim. Postavili smo si rokove, sve što ispoštovali i sve nam ide po planu. Čim smo izbacili nekoliko novih proizvoda i vidimo da su dobro prihvaćeni, odmah je sve lakše. Sve teče baš kako smo i zacrtali", zaključio je.
Komentari (0)
Komentiraj