Ovogodišnje izdanje Zagreb Burger Festivala ovog je utorka dodatno začinilo gostovanje mlade chefice Katarine Vrenc. Ona je, naime, u suradnji s Nikolom Božićem, koji stoji iza brenda Reshetka International i istoimene kućice na samom festivalu, za znatiželjne posjetitelje pripremila cooking show.
Na Kamado grillu pripremali su se Yakitori Hato, japanski ražnjići sa srcima uz dodatak tare umaka, cvijeta soli i limete te Kimo, varijanta ražnjića s kremastim i aromatičnim jetricama. Uz to, okupljeni su mogli isprobati i domaći sourdough kruh kreativne chefice te odležane steakove, novost u ponudi Božićeve Reshetke International.
"Iznutrice su cijenjena namirnica još od drevnih vremena, a spravljale su se na razne načine i koristile u ritualima prinošenja žrtve i proricanjima. Danas su iznutrice dobile svoje zasluženo mjesto u gastronomiji, a u doba Rimljana predstavljale su luksuznu hranu i bile cjenjenije od bilo kojeg drugog komada mesa, kako gastronomski tako i nutritivno", objasnila je okupljenima chefica Katarina Vrenc.
Osim kuhanja, Božić i Vrenc predstavili su novu suradnju na projektu Fine Street Food by Reshetka & Katarina Vrenc. Objasnili su kako im je želja gostima ponuditi street food koncept s domaćim i kvalitetnim namirnicama, a dodali su i kako ih je upravo strast prema tradicionalnom i kvalitetnom povezala. Dobro je spomenuti i kako ovo nije prva takva suradnja između dvoje gastro kreativaca te kako je chefica Katarina Vrenc u nekoliko navrata već gostovala u Đurinoj Hiži.
Nikola Božić rekao je i kako novim projektom žele kreirati street food jela u fine varijanti, koja se mogu nuditi na street food festivalima, u barovima, ali i u kućnim varijantama slavlja. Europski tjedan gastro regija u Bruxellesu sljedeći je njegov i Katarinin projekt na kojem će predstaviti Hrvatsku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....