Nakon što su objavile vijest o zajedničkoj kuharici "Slano i slatko", Nastasja Chiara Petrić i Petra Jelenić u zagrebačkoj Enziti održale su predstavljanje u sklopu kojeg su sudionici imali prilike kušati, ali i pripremiti jela iz same kuharice. Uz pomoć autorica "Slano i slatko", koja je nastala u suradnji s DM drogerijom, pripremali smo tako kremasti rižoto od cikle s pinjolima i uljem od začinskog bilja po receptu Nastasje Chiare Petrić te hrskave kekse s bademima i makom po receptu Petre Jelenić.
RIŽOTO OD CIKLE - NOVI ZIMSKI FAVORIT
Kako bi ispao baš kako treba, za rižoto od cikle trebat će vam strpljenja i vremena. Uz neprestano miješanje, pažljivo smo dozirali i količine temeljca koje smo dodavali, a vi svakako možete naučiti na našim greškama pa luk ipak nasjeckati što sitnije. Rižoto je ukusan već sam po sebi, no uz dodatak tostiranih pinjola i ulja od začinskog bilja, tanjur su počistili čak i oni koji ciklu vole samo na salatu.
HRSKAVI KEKSI POSTAJU HIT NA PRVI ZALOGAJ
Keksi po receptu Petre Jelenić bili su veliki hit na radionici. Osim što je priprema više nego jednostavna, ovi keksi zamirisali su cijelom kuhinjom pa se tako s nestrpljenjem čekalo punjenje čokoladnim namazom i uživanje u hrskavim zalogajima. Iako možda ne toliko spretne ruke kao Petra Jelenić, i mi smo svoje kekse uspjeli završiti na vrijeme pa ih podijelili među zadovoljnom ekipom.
Prije pripreme keksa, slastičarka Petra Jelenić udijelila nam je nekoliko dobrih savjeta. Rekla je kako je kekse potrebno valjati što tanje kako bi bili hrskaviji, a kada se spoje čokoladnim namazom i ljepši te lakši za uživanje. Također, kekse je dobro peći oko 7 minuta, no to će ovisiti o debljini na koju ste ih razvaljali. Jedan keks uvijek možete ostaviti bez maka kako biste pratili promjenu boje i znali kada su gotovi. U kuharici je objasnila i da keksi u dobro zatvorenoj kutiji mogu stajati nekoliko tjedana, a ako se ipak dogodi da netko ne zatvori dobro kutiju i keksi povuku vlagu, možete ih kratko, otprilike 5 minuta, staviti u pećnicu na 160 stupnjeva i kada se ohlade, bit će ponovno hrskavi.
Kako je naznačeno u kuharici "Slano i slatko", sastojke za rižoto i kekse možete pronaći u dm drogerijama, a kako doći do kuharice, provjerite na Instagram profilu Chiarin tanjurić.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....