‘IDEMO U POPAJA‘

Najpoznatiji splitski fast food posluje još od 1989., probali smo njihove sendviče, ali i omiljeni odabir ljubitelja old school pizze

‘Popaj‘ je i dan danas jedno od omiljenih mjesta gdje Splićani, kako mladi tako i oni stariji, odu kada se zažele brze hrane

Jedan od najstarijih fast food objekata u Splitu posluje još od 1989. godine, a legendarni fast food kiosci Popaj i danas su jedno od omiljenih mjesta gdje Splićani, kako mladi tako i oni stariji, nerijetko odu "na topli".

Iza brenda stoji obitelj Jurić koja je prva u Splitu uvela mogućnost biranja priloga u svoje sendviče, a jedan od omiljenih bio je dodatak jaja, danas priloga koji je moguće dobiti u mnogim fast foodovima, dok je prije 10-ak godina naprimjer u Zagrebu, to bio izuzetak, a ne pravilo.

image
Dobra hrana

Baš zato smo se i mi odlučili, kao pravi Splićani, jedan užurbani radni dan iskoristiti da nešto nabrzinu pojedemo "u Popaja" i otkrijemo koji su im najprodavaniji proizvodi, ali i nose li zasluženo titulu jednog od najboljih fast foodova u Splitu, čiji sendviči već desetljećima ne mijenjaju okus, a cijene su i više nego pristupačne.

Odšetali smo do Popaja na Pojišanu, gdje nam se smiješio legendarni lik iz crtića koji je omiljeni špinat zamijenio toplim sendvičem. "Što biste nam preporučili? Što vam se najviše prodaje?", pitali smo već odavno spremni za marendu.

image
Dobra hrana

"Šinjorina, sve vam se ovdje prodaje", kazao je simpatičan gospodin za pultom dok su njegove kolegice već punom parom stavljale priloge u narudžbe. Brza procjena bila je da moramo probati njihov klasičan topli sendvič šunka sir, dok su nam Splićani ranije otkrili kako svakako ne smijemo zaobići picetu kojoj "nema ravne".

Odluka je pala: "Molim vas jedan topli šunka sir, jednu picetu i jedan cheeseburger".

Prvo smo isprobali srednji topli sendvič (4 EUR) u koji smo kao prilog stavili tartar, jaja, zelenu salatu i svježe krastavce. Tostirano pecivo bilo je hrskavo izvana, a mekano iznutra i moramo reći kako je prilog od jaja pun pogodak, a definitivno je jedan od klasika s obzirom na to da su ih, dok smo čekali našu narudžbu, gledali naredane kako se pripremaju za jednako gladne kupce koji su došli prije nas. Srednji sendvič dovoljno je velik za pošteno se najesti, a s prilozima nisu štedjeli tako da je ovaj sendvič bio više nego solidan izbor za sve one željne dobrog klasika.

image
Dobra hrana

Cheeseburger (6 EUR), baš kao i sendvič imao je izvrsno pecivo, baš taman tostirano kako bi pecivo iznutra ostalo mekano, a izvana hrskavo. U ovom slučaju smo se odlučili u njega staviti majonezu, nezaobilazna jaja i rajčicu. Istini za volju, ovo je bilo više nego dovoljno priloga s obzirom na izdašnu količinu siru i sočnu pljeskavicu, a iako smo obje svoje narudžbe odlučili prepoloviti, nakon druge runde već nismo mogli disati.

image
Dobra hrana

Piceta šunka sir (4,50 EUR) je ostala za kraj, i nju će znati cijeniti svaki ljubitelj oldschool pizze.

image
Dobra hrana

Friška iz pećnice dolazi konstantno s obzirom da zaposlenici ne miruju, a piceta više se traži u svakom trenutku. Ona nam je zasigurno bila najbolji odabir. Sočno deblje tijesto s hrskavim rubom bilo je izvrsno. Topla, sočna i bogata, može se mjeriti s nekim od najbolji old school pizza, čak i Zagrebu, te je jasno zašto je baš ona česti odabir ljubitelja dobre brze splitske spize.

image
Dobra hrana
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 13:57