Najhrskavija pohana piletina koju ste ikad probali

Rado bismo mi da imamo vremena svaki dan smišljati i financirati gozbe, ali uglavnom se ipak treba zadovoljiti brzinskim rješenjima. Za takva jela recepata nikad dosta pa se nastojimo inspirirati na svakom koraku – ovaj put vam donosimo jedan favorit iz zalogajnice blizu redakcije – jelo koje uvijek prvo nestane kad se nađe na meniju.

Pohanu piletinu vole svi, a glavni je preduvjet da bude jako, jako hrskava. To ćete postići tako da umjesto krušnih mrvica upotrijebite kukuruzne pahuljice ili cornflakes.

Za dvije osobe:

  • 300 g piletine (bijelog mesa ili odkoštenih zabataka)
  • 2-3 žlice brašna
  • 1 jaje, malo tučeno vilicom
  • 1 žlica mlijeka
  • 60 g kukuruznih pahuljica, zdrobljenih (dio sitnije, dio krupnije)
  • sol i papar
  • ulje za duboko prženje

1. Piletinu narežite na trakice pa pobrišite s papirnatim ručnicima. Zatim posolite i popaprite meso pa ostavite 10 minuta. (Po želji možete dodati i neke druge začine).

2. Pomiješajte jaja i mlijeko u zdjelici.

3. U drugoj zdjelici pomiješajte zdrobljene pahuljice i malo soli i papra.

4. Piletinu pobrašnite (možete to napraviti tako da brašno ubacite u čistu vrećicu za zamrzavanje, potom ubacite i piletinu, zatvorite vrećicu i dobro protresete).

5. Izvadite komadić piletine i otresite višak brašna. Zatim umočite u mješavinu jaja i mlijeka pa u pahuljice. Napravite isto sa svakim komadićem mesa.

6. Zagrijte ulje u dubljoj tavi pa pržite piletinu na srednje jakoj vatri dok ne postanu zlatne boje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 07:41