To se ne propušta

Najbolji šibenski restoran punih 18 dana od otvorenja sezone časti vinskom pratnjom

Pelegrini chefa Rudolfa Štefana ove godine slavi 18. rođendan

 Instagram @pelegrini_sibenik
Povodom 18. rođendana u restoranu Pelegrini chefa Rudolfa Štefana pripremaju poslasticu za otvorenje sezone

Ove godine ponajbolji šibenski restoran, onaj cijenjenog chefa Rudolfa Štefana - slavi 18. rođendan! Tom prigodom u Pelegriniju su odlučili svoju radost podijeliti i s gostima. Naime, kako su objavili na svojim službenim kanalima na društvenim mrežama pripremili su poseban poklon za sve one koji će ih posjetiti u prvih 18 radnih dana ove sezone.

"Pripreme za otvorenje sezone su u punom jeku, a nove ideje se razvijaju kao što se prvi proljetni pupovi razvijaju u listove. I ove godine pripremamo razne novitete - okusne, vizualne, taktilne… A sezonu otvaramo slavljenički. Naš dar gostima je besplatna vinska pratnja! Prvih 18 radnih dana od 3. do 23. travnja 2025. častimo besplatnim wine pairingom povodom našeg 18. rođendana", poručili su iz Pelegrinija.

image

Rudolf Štefan

Press

A naglasili su i da - kada bismo ih danas, nakon 18 godina, pitali kakva je Pelegrinijeva kuhinja - "rekli bismo da je autohtona, iskrena i moderna gastronomija ono čemu težimo. Autohtona po korištenju lokalnih namirnica, iskrena kao naša ljubav prema ugostiteljstvu te moderna u kontekstu kulinarskih tehnika i tehnologije".

image
Instagram @pelegrini_sibenik

Inače, za sezonu 2025. pripremaju u Pelegriniju dva tipa degustacijskih menija, a svi oni koji svoje mjesto rezerviraju prvih 18 dana od otvaranja sezone uz degustacijski će meni na poklon dobiti wine pairing s njihove bogate vinske liste koja je, da podsjetimo, po izboru Dobrih restorana 2024. proglašena najboljom vinskom kartom u Hrvatskoj, o čemu više možete doznati ovdje.

image

Pelegrini

Press

Za one koji možda ne znaju, recimo i kako je restoran Pelegrini već dugo vremena opće mjesto i, usuđujemo se reći, institucija hrvatske gastronomske scene i svatko tko je prošao kroz ovaj restoran u bilo kojem trenutku u proteklih nekoliko godina naučio je i doživio mnogo. Prije 18. godina otvorio ga je rodonačelnik dalmatinske fine dining scene, kako nazivaju chefa Rudolfa Štefana, a restoran je od otvorenja dobio Michelinovu zvjezdicu te postao članom poznatih međunarodnih gastronomskih udruga i vodiča kao što su JRE, Gault Millau i Falstaff.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. veljača 2025 17:02