ŠTO GLEDATI?

Na Netflix stiže "Bad Vegan", dokumentarni serijal o prevari najpoznatije veganke u New Yorku

 YouTube
"Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives" previđa se popularnost kakvu je svojevremeno postigao i "Tiger King"

Na Netflix stiže još jedna poslastica za ljubitelje true crime dokumentaraca. Riječ je o "Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives" koji donosi pregled dramatične afere s nekada popularnom vegankom Sarmom Melnagilis. Ona je, naime, bila vlasnica poznatog Pure Food and Wine restorana i jedna od najpoznatijih promotorica veganstva u New Yorku, a njezin su rad podupirale čak i brojne slavne holivudske zvijezde. Owen Willson bio je, primjerice, stalan gost u njezinom restoranu.

Kada je već tada uspješna Sarma Melnagilis upoznala Shanea Foxa, čije je pravo ime Anthony Strangis, sve što je do tada predstavljao njezin restoran, a ona samo zagovarala, otišlo je u sasvim drugačijem smjeru. Kako su potvrdili izvori, Malnagalis je vjerovala kako joj novi partner može pomoći u širenju veganskog carstva i učiniti je još poplarnijom. Cijela se priča na kraju pokazala lažnom, a Melnagalis i Strangis optuženi su za prijevaru tešku dva milijuna kuna i uhićeni dok su u Tennesseeju naručivali Dominos pizzu.

Dobro je spomenuti kako je dokumentarni serijal "Bad Vegan" napravio Chris Smith, koji stoji i iza super popularnog "Tiger Kinga" te dokumentarca "Frye: The Greatest Pasty That Never Happened". Ista se popularnost predviđa i novom serijalu, koji se na Netflixu može pogledati od 16. ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 01:19