Ne. Čokolada ne može dosaditi. Barem mi tako mislimo, a vjerujemo kako će se velika većina s nama i složiti. Omiljeni, ružni i jako ukusni. Tako bi u tri riječi mogli opisati američke browniese kojih nekim čudom uvijek bude premalo. Donosimo vam još jedan recept koji morate isprobati za jako ljepljive prste i zamrljane zube. Mi ne možemo zamisliti bolje i jednostavnije iznenađenje od ovog-jako čokoladnog.
Evo što vam treba:
- 100 g maslaca sobne temperature
- 400 g tamne čokolade
- 4 jaja
- 140 g šećera
- 150 g brašna
- prašak za pecivo
- Na štednjaku, na pari uz stalno miješanje otopite čokoladu i maslac. U drugoj posudi prosijte brašno s praškom za pecivo.
- U duboku posudu stavite šećer (možete dodati i vanilin šećer te nekoliko kapi ruma), ulijte čokoladu i promiješajte pjenjačom.
- U posebnoj zdjelici pjenjačom umutite jaja i dodajte ih u mješavinu čokolade. Možete dodati i “suzice” od čokolade.
- Tijesto za browniese (kao i tijesto za muffine) uvijek se miješa ručno i to pjenjačom, tek toliko da se smjesa poveže .
- Na kraju tekuću smjesu od čokolade i šećera (te željenih dodataka) ulijte u brašno prosijano s praškom za pecivo.
- Kalup promjera 24×24 cm namastite i posipajte brašnom ili obložite papirom za pečenje pa ulijte smjesu i poravnajte ga. Prema želji, prije pečenja možete posipati čokoladnim “suzicama” i stavite u pećnicu na 180 °C pa pecite 25-30 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....