Vrhunski kuhar Zoran Čobanov, chef je kuhinje u restoranu San Rocco u Brtonigli. Zoran je čovjek s mora, no osim što uživa u ribi, posebno barbunu, listu i brancinu, voli i meso, a najdraži komad mu je bez dvojbe janjeća plećka. Ne odriče se ničega i nije mu žao potrošiti na kvalitetnu namirnicu i istinski guštati u stvarima koje ga vesele. Dobro maslinovo ulje i cvijet soli omiljeni su mu začini koji, po njemu, poboljšavaju i oplemenjuju okus svakog jela. Njegova špajza i frižider uvijek su puni voća, dobrih sireva, čokolade, a junk food i grickalice nemaju svoje mjesto na njegovoj listi gastro želja.
5 stvari koje uvijek imam u frižideru: jogurt, brdo voća, dobar sir, buteljka vina i burro
uobičajeni doručak: jogurt, žitarice i med
uobičajena večera: nešto lagano
kava ili čaj? kava, turska
idealan obrok: brancin u forno s domaćim kumpirima i karamalima na šporko
omiljeni restoran, gdje je: hahahaha… gdje sam radio ili jeo??? moram priznati da sam fantastično i za pamćenje jeo u Prascu-Zagreb i Ikarus-hangar 7 red bull Salzburg
najdraži kuhar: Gordon Ramsay, oličenje pravog macho kuhara koji nije kuhar jer je to trenutno u modi …
omiljeno bezalkoholno piće: h2o
omiljeno alkoholno piće: vino
omiljena namirnica: prava čokolada i čvrsto kiselo mlijeko ‘z bregov
sve ima bolji okus s… maslinovim uljem i fiore di sale
gastro-luksuz bez kojeg ne mogu: bijeli tartuf
kod kupnje hrane rastrošan sam na… ne gledam koliko košta, već koliko je kvalitetno
omiljeni kuhinjski gadget: Porsche chef knife
comfort food: skuta i mozzarella di bufala
lokacija za večeru iz snova: noć i Kornati u 8. misecu
čokolada ili voće? čokolada i svježe ubrane maline
idealan desert: sufle od čokolade, čvrst izvana, kremozo i likvido iznutra sa sladoledom od vanilije
slatko ili slano? slatko
omiljeni začin: fiore di sale
najdraže hrvatsko maslinovo ulje: San Rocco
omiljeno domaće crno i bijelo vino: malvazija Coronica, Mali Grabar Coronica
omiljena vrsta sira: grana padano stagionate
najdraža riba: barbun i list
kad netko kaže meso, ja pomislim… na mog prijatelja Shulu, mesara i njegovu savršeno osvijetljenu vitrinu punu mesa u svim nijansama ružičaste i crvene
omiljena vrsta i komad mesa: janjeća plećka
zabranjeni užitak: haha… toga nema sve je dozvoljeno
junk kojem ne mogu odoljeti: ne volim junk food, pojedem jedan hamburger godišnje, moje nepce je previše instančano za takve stvari
omiljena zimnica: ajvar i salsa od pomidori
što bih skuhao za romantičnu večeru: oštrige u želatini od mladog maslinovog ulja i limuna sa sirovim škampima i gazpachom od ciliegina
sastojci moje omiljene pizze… pomidori, mozzarella, maslinovo ulje i basilico
nikada ne jedem… grickalice
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....