Tomislav Škunca ili Škuf, kako ga uglavnom zovu, po struci je kuhar koji je odlučio postati prvi hrvatski profesionalni food stilist. Živio je, kuhao i radio u Njemačkoj, Engleskoj i Španjolskoj, a onda je i nekoliko puta oplovio svijet radeći na brodovima. Nakon povratka u Hrvatsku osnovao je agenciju za head-hunting specijaliziranu za zapošljavanje u ugostiteljstvu i hotelijerstvu. Trenutno je stručni savjetnik i producent hrane na snimanju Masterchefa, ali prije druge sezone putuje u Ameriku po dodatno obrazovanje uz food stylinga.
5 stvari koje uvijek imam u frižideru ABC sir, sambal oelek, kapari, kiselo mlijeko, pokoje pivo
Uobičajeni doručak voće, žitarice, čaj, ponekad jaja, a ponekad špek, luk, kobase, ajvar…
Uobičajena večera salata i sendvič… i sladoled uz filmove
Kava ili čaj vidi pod 2
Idealan obrok New York Strip Steak
Omiljeni restoran Prasac u HR, Nobu restaurants INT
Najdraži kuhar Tomislav Gretić HR, Sam Choy INT
Omiljeno bezalkoholno piće mineralna voda
Omiljeno alkoholno piće kompletić (rakija i pivo)
Omiljena namirnica tuna i frendovi
Sve ima bolji okus s… dobrom ekipom na jedrilici, pogotovo napolitanke s mlijekom pri popodnevnom maestralu
Gastroluksuz bez kojeg ne mogu kobe beef, jednom probao i nikako da me prođe
Comfort food špageti bolonjez – najbolja hrana na svijetu + ostali specijaliteti pod rubrikom “mama”
Omiljeni kuhinjski gadget štapni mikser
Lokacija za večeru iz snova Modra špilja na Biševu
Čokolada ili voće čoksa, može i u kombinaciji s voćem
Idealan desert knedle sa šljivama i puno prezli, ako se na to može gledati kao na desert…
Omiljeni začin svježi korijander, jako ga volim
Slatko ili slano slano kao more
Najdraže hrvatsko maslinovo ulje masLUNovo ulje Lun, otok Pag
Najdraža riba gof
Omiljeno domaće crno i bijelo vino bijelo: Clai Sv. Jakov malvazija, crveno: Boškinac, cabernet sauvignon, merlot
Omiljena vrsta sira limburger
Kad netko kaže meso, ja pomislim na… svoju tetu mesarku s placa
Omiljena vrsta i komad mesa pola mladog janjca
Zabranjeni užitak grah, ne da mi Martina, ha-ha-ha!!!
Junk kojem ne mogu odoljeti masna lepinja na Hreliću
Omiljena zimnica kisela cikla
Što bih skuhao za romantičnu večeru Kakva romantika? Ma ispeko bih vola na ražnju ako treba…
Sastojci moje omiljene pizze artičoke, crveni radič i panceta
Nikada ne jedem… na prazan želudac
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....