Šibenski restoran Pelegrini, s jednom od najljepših terasa na Jadranu i smještajem tek nekoliko metara od šibenske katedrale Sv. Jakova, proglašen je najboljim restoranom Dalmacije u izboru Dobri restorani 2013. Vlasnik i glavni kuhar restorana, Rudolf Štefan ovaj nam je tjedan otkrio koji su njegovi gastro gušti i što jede kad ne kuha u restoranu. Rudolf najradije uživa u dalmatinskoj spizi poput inćuna, srdela, pršuta, sira i maslinovog ulja, dok jetricu zaobilazi u širokom luku.
5 stvari koje uvijek imam u frižideru: sir, pršut, marinirani inćuni, kisela ljutika, pečena paprika
uobičajeni doručak: obično preskočim doručak
uobičajena večera: rijetko kad stignem, osim na odmoru (onda sve nadoknadim)
kava ili čaj (i kakva ili koji)? uvik kava, čaj ako sam bolestan
idealan obrok: s obitelji, uz malo juhe i lešo mesa
omiljeni restoran, gdje je: ima ih dosta i teško mi je neki posebno izdvojiti
najdraži kuhar: odgovor isti kao i u prethodnom pitanju
omiljeno bezalkoholno piće: mineralna gazirana voda
omiljeno alkoholno piće: pjenušava vina, ponekad nakon posla dobar rum ili džin
omiljena namirnica: inćun, srdela
sve ima bolji okus s… maslinovim uljem i kvasinom
gastro-luksuz bez kojeg ne mogu: sirova riba i meso
kod kupnje hrane rastrošan sam na… a skoro na sve, odnosno, kad bolje razmislim, na sve
omiljeni kuhinjski gadget: pinceta
comfort food: lipi, veliki sladoled
lokacija za večeru iz snova: samo da ima mira i tišine
čokolada ili voće? voće
idealan desert: paradižot
slatko ili slano? prije slano pa slatko
omiljeni začin: kopar, vlasac, menta
najdraže hrvatsko maslinovo ulje: kravica i oblica
omiljeno domaće crno i bijelo vino: lasin i maraština
omiljena vrsta sira: mišni sir
najdraža riba: palamida, gof i naravno, srdela
kad netko kaže meso, ja pomislim na… obraz
omiljena vrsta i komad mesa: onglet
zabranjeni užitak: gusja jetra
junk kojem ne mogu odoljeti: kobasice i dobar hamburger
omiljena zimnica: marmelada od roga paprike
što bih skuhao za romantičnu večeru: ovisi o godišnjem dobu i lokaciji
sastojci moje omiljene pizze… dobra mozzarella, dobra pomidora, svježi bosiljak, viški origano, kap maslinova ulja, cvit soli
nikada ne jedem… jetricu, osim ako baš moram
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....