Moja Špajza: Rudolf Štefan

Šibenski restoran Pelegrini, s jednom od najljepših terasa na Jadranu i smještajem tek nekoliko metara od šibenske katedrale Sv. Jakova, proglašen je najboljim restoranom Dalmacije u izboru Dobri restorani 2013. Vlasnik i glavni kuhar restorana, Rudolf Štefan ovaj nam je tjedan otkrio koji su njegovi gastro gušti i što jede kad ne kuha u restoranu. Rudolf najradije uživa u dalmatinskoj spizi poput inćuna, srdela, pršuta, sira i maslinovog ulja, dok jetricu zaobilazi u širokom luku.

5 stvari koje uvijek imam u frižideru: sir, pršut, marinirani inćuni, kisela ljutika, pečena paprika

uobičajeni doručak: obično preskočim doručak

uobičajena večera: rijetko kad stignem, osim na odmoru (onda sve nadoknadim)

kava ili čaj (i kakva ili koji)? uvik kava, čaj ako sam bolestan

idealan obrok: s obitelji, uz malo juhe i lešo mesa

omiljeni restoran, gdje je: ima ih dosta i teško mi je neki posebno izdvojiti

najdraži kuhar: odgovor isti kao i u prethodnom pitanju

omiljeno bezalkoholno piće: mineralna gazirana voda

omiljeno alkoholno piće: pjenušava vina, ponekad nakon posla dobar rum ili džin

omiljena namirnica: inćun, srdela

sve ima bolji okus s… maslinovim uljem i kvasinom

gastro-luksuz bez kojeg ne mogu: sirova riba i meso

kod kupnje hrane rastrošan sam na… a skoro na sve, odnosno, kad bolje razmislim, na sve

omiljeni kuhinjski gadget: pinceta

comfort food: lipi, veliki sladoled

lokacija za večeru iz snova: samo da ima mira i tišine

čokolada ili voće? voće

idealan desert: paradižot

slatko ili slano? prije slano pa slatko

omiljeni začin: kopar, vlasac, menta

najdraže hrvatsko maslinovo ulje: kravica i oblica

omiljeno domaće crno i bijelo vino: lasin i maraština

omiljena vrsta sira: mišni sir

najdraža riba: palamida, gof i naravno, srdela

kad netko kaže meso, ja pomislim na… obraz

omiljena vrsta i komad mesa: onglet

zabranjeni užitak: gusja jetra

junk kojem ne mogu odoljeti: kobasice i dobar hamburger

omiljena zimnica: marmelada od roga paprike

što bih skuhao za romantičnu večeru: ovisi o godišnjem dobu i lokaciji

sastojci moje omiljene pizze… dobra mozzarella, dobra pomidora, svježi bosiljak, viški origano, kap maslinova ulja, cvit soli

nikada ne jedem… jetricu, osim ako baš moram

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2024 07:50