Mladi vinar David Štampar diplomirani je agronom, a dolazi iz obitelji koja slovi za najbolje međimurske vinare. David je mladi vizionar, protežira međimurske i hrvatske vrednote, bori se za svoje, ali poštuje tuđe. On je strastven, dosljedan, odvažan i temperamentan ambasador Međimurja. A da Štamparovi ozbiljno i predano rade svoj posao, najbolje dokazuju njihova vina od kojih svako ima svoju priču. U čemu ovaj mladi vinar, osim u vinima, još uživa i što se krije u njegovoj špajzi, podijelio je s Dobrom hranom.
5 stvari koje uvijek imam u frižideru: slanina (kosana mast), meso z tiblice, jaja, turoš, Pol-Pol
uobičajeni doručak: topli kakao
uobičajena večera: vrhunski ostaci dnevnog obroka + vino
kava ili čaj (i kakva ili koji)?: bakin domaći čaj od lipe, na putu kamilica
idealan obrok: domaća goveđa juha, lungić, sezonska salata
omiljeni restoran, gdje je: Mala hiža u Mačkovcu, Sv. Nikola u Poreču
najdraži kuhar: Raul Lajtman
omiljeno bezalkoholno piće: voda iz zdenca
omiljeno alkoholno piće: vino
omiljena namirnica: paradajz
sve ima bolji okus s… bučinim uljem
gastroluksuz bez kojeg ne mogu: tatar biftek
kod kupnje hrane rastrošan sam na… sireve
omiljeni kuhinjski gadget: vadičep
comfort food: šlikrfi
lokacija za večeru iz snova: podmornica
čokolada ili voće? voće
idealan desert: buhtla
slatko ili slano? slano
omiljeni začin: sol i papar
najdraže hrvatsko maslinovo ulje: Igor Palčić, Istra
omiljeno domaće crno i bijelo vino: Sv. Urban (Štampar), sauvignon
omiljena vrsta sira: svježi kravlji sir, ribanac
najdraža riba: pastrva, brancin
kad netko kaže meso, ja pomislim na… bizone
omiljena vrsta i komad mesa: janjeća rebra
zabranjeni užitak: nargila
junk kojem ne mogu odoljeti: Coca-Cola, kikiriki
omiljena zimnica: kiselo zelje
što bih skuhao za romantičnu večeru: kozice na žaru
sastojci moje omiljene pizze… sir, pršut, cherry rajčica, rukola, maslinovo ulje
nikada ne jedem… masline
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....