Moja špajza: Berislav Mlinarević

Berislav Mlinarević, vlasnik Club restorana Waldinger koji se nalazi u sklopu hotela Waldinger u Osijeku nije izbirljiv ni zahtjevan kušač, no voli kvalitetne namirnice i dobru hranu koju za njega pripremaju najčešće kuhari njegova restorana. No, kako kaže, iako ne kuha, snađe se ponekad i s onim što nađe u svom frižideru i špajzi. Uživa podjednako u dobrom komadu mesa kao i u svemu iz mora, glavno da je svježe i obilato zaliveno maslinovim uljem. Ručak mu je najvažniji obrok u danu i mora obavezno započeti domaćom juhom.

5 stvari koje uvijek imam u frižideru: barem tri vrste sira, mini rajčice, mlijeko, jaja, tunjevina i pršut za goste

uobičajeni doručak: müsli s mlijekom

uobičajena večera: ukoliko nije poslovna pojedem samo voće

kava ili čaj (i kakva ili koji)? Uvijek kava. I to samo ujutro, dvije šalice, bez njih ne krećem ništa raditi.

idealan obrok: ručak mi je najvažniji, ali nisam izbirljiv pa mi je svejedno hoće li za glavno jelo biti meso ili riba. No, moram početi s juhom.

omiljeni restoran, gdje je: Jedem najviše u svom restoranu, ali volim isprobavati sve novo.

najdraži kuhar: Grgur Bakšić

omiljeno bezalkoholno piće: Voda i cijeđeni sok od naranče

omiljeno alkoholno piće: Prilagođavam se prigodi i hrani. Volim dobar burbon, konjak i crno vino.

omiljena namirnica: svježa riba i škampi

sve ima bolji okus s… maslinovim uljem

gastro-luksuz bez kojeg ne mogu: sve si priuštim, ne smatram ništa luksuzom, osim primjerice glupog luksuza, tipa trešanja koje koštaju 400 kn po kilogramu.

kod kupnje hrane rastrošan sam na… Ne volim razbacivanje, ali kvalitetu ću platiti.

omiljeni kuhinjski gadget: nož

comfort food: sva jela iz djetinjstva

lokacija za večeru iz snova: suton ili jutro, na mjestu s dugim pogledom

čokolada ili voće? voće

idealan desert: volim kreativne deserte, osobito kremaste i sladoledne slastice.

slatko ili slano? slano

omiljeni začin: sol

najdraže hrvatsko maslinovo ulje: nemam omiljeno, stalno isprobavam

omiljeno domaće crno i bijelo vino: Matuško Reserva Dingač

omiljena vrsta sira: tvrdi ovčji

najdraža riba: sve, od inćuna do šanpjera

kad netko kaže meso, ja pomislim na… janjetinu i biftek

omiljena vrsta i komad mesa: juneći ili teleći mišić i biftek

zabranjeni užitak: sve prekomjerno je zabranjeno

junk kojem ne mogu odoljeti: pizza, ako je to junk

omiljena zimnica: domaća turšija i pečena paprika

što bih skuhao za romantičnu večeru: nisam baš neki kuhar, ali iskombinirao bih nešto od onoga što imam u frižideru

sastojci moje omiljene pizze… sve prolazi osim gljiva. Ne volim ni one vegetarijanske inačice s naprimjer kukuruzom.

nikada ne jedem… slaninu sapunjaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. listopad 2024 00:53