Berislav Mlinarević, vlasnik Club restorana Waldinger koji se nalazi u sklopu hotela Waldinger u Osijeku nije izbirljiv ni zahtjevan kušač, no voli kvalitetne namirnice i dobru hranu koju za njega pripremaju najčešće kuhari njegova restorana. No, kako kaže, iako ne kuha, snađe se ponekad i s onim što nađe u svom frižideru i špajzi. Uživa podjednako u dobrom komadu mesa kao i u svemu iz mora, glavno da je svježe i obilato zaliveno maslinovim uljem. Ručak mu je najvažniji obrok u danu i mora obavezno započeti domaćom juhom.
5 stvari koje uvijek imam u frižideru: barem tri vrste sira, mini rajčice, mlijeko, jaja, tunjevina i pršut za goste
uobičajeni doručak: müsli s mlijekom
uobičajena večera: ukoliko nije poslovna pojedem samo voće
kava ili čaj (i kakva ili koji)? Uvijek kava. I to samo ujutro, dvije šalice, bez njih ne krećem ništa raditi.
idealan obrok: ručak mi je najvažniji, ali nisam izbirljiv pa mi je svejedno hoće li za glavno jelo biti meso ili riba. No, moram početi s juhom.
omiljeni restoran, gdje je: Jedem najviše u svom restoranu, ali volim isprobavati sve novo.
najdraži kuhar: Grgur Bakšić
omiljeno bezalkoholno piće: Voda i cijeđeni sok od naranče
omiljeno alkoholno piće: Prilagođavam se prigodi i hrani. Volim dobar burbon, konjak i crno vino.
omiljena namirnica: svježa riba i škampi
sve ima bolji okus s… maslinovim uljem
gastro-luksuz bez kojeg ne mogu: sve si priuštim, ne smatram ništa luksuzom, osim primjerice glupog luksuza, tipa trešanja koje koštaju 400 kn po kilogramu.
kod kupnje hrane rastrošan sam na… Ne volim razbacivanje, ali kvalitetu ću platiti.
omiljeni kuhinjski gadget: nož
comfort food: sva jela iz djetinjstva
lokacija za večeru iz snova: suton ili jutro, na mjestu s dugim pogledom
čokolada ili voće? voće
idealan desert: volim kreativne deserte, osobito kremaste i sladoledne slastice.
slatko ili slano? slano
omiljeni začin: sol
najdraže hrvatsko maslinovo ulje: nemam omiljeno, stalno isprobavam
omiljeno domaće crno i bijelo vino: Matuško Reserva Dingač
omiljena vrsta sira: tvrdi ovčji
najdraža riba: sve, od inćuna do šanpjera
kad netko kaže meso, ja pomislim na… janjetinu i biftek
omiljena vrsta i komad mesa: juneći ili teleći mišić i biftek
zabranjeni užitak: sve prekomjerno je zabranjeno
junk kojem ne mogu odoljeti: pizza, ako je to junk
omiljena zimnica: domaća turšija i pečena paprika
što bih skuhao za romantičnu večeru: nisam baš neki kuhar, ali iskombinirao bih nešto od onoga što imam u frižideru
sastojci moje omiljene pizze… sve prolazi osim gljiva. Ne volim ni one vegetarijanske inačice s naprimjer kukuruzom.
nikada ne jedem… slaninu sapunjaru.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....