Moja špajza: Berislav Lacković

Berislav Lacković chef je restorana Bon appetit na zagrebačkoj Heinzelovoj ulici, a prije sadašnje pozicije radio je u hotelima Holiday i Regent Esplanade.

5 stvari koje uvijek imam u frižideru: znam da uvijek imam sir Appenzeller koji ima jedan specifičan miris i stvarno štipa za oči, tako da ostali sadržaj friždera ne mogu uvijek utvrditi jer mi počnu suziti oči

uobičajeni doručak: musli s zelenim čajem, jednim udarcem tri muhe: zdravo, ukusno, lagano

uobičajena večera: uvijek prema onoj poznatoj izreci večeraj kao siromah pa se večera svodi na nešto voća

kava ili čaj (i kakva ili koji)? Naravno čaj, zeleni, bijeli i crni; ovisno o raspoloženju. Kava, obavezno aromatizirana, a najbolje u kolaču.

idealan obrok: jedem svakih 15 minuta obzirom da sam stalo u kuhinji, dakle degustacijski obrok. Hvala Bogu da sam naslijedio dobre gene pa se to ne hvata.

omiljeni restoran, gdje je: Ma kakav restoran, najbolje se jelo kod moje bake, to i danas spominju moji kolege koji me dugo znaju.

najdraži kuhar: samo moja žena

omiljeno bezalkoholno piće: sok, onaj kojeg sam ocijedim, a najviše volim od češnjaka i regleca.

omiljeno alkoholno piće: volim samo dobar stari porto

omiljena namirnica: stevia, jer me mučila dvije godine, ali sam je ipak savladao i zavolio

sve ima bolji okus s…dobrim raspoloženjem u društvu pozitivnih ljudi

gastro-luksuz bez kojeg ne mogu: neokrunjeni kralj – jastog

kod kupnje hrane rastrošan sam na… trule sireve

omiljeni kuhinjski gadget: avan

comfort food: čips od batate

lokacija za večeru iz snova: daleko od svih, začinjeno šumom mora

čokolada ili voće: dinja u juhi od čokolade – obavezno probati!

idealan desert: bomboni od mrkve koje najbolje moj kolega Ruk iz kuhinje radi

slatko ili slano? prvo slano, a poslije obavezno slatko

omiljeni začin: lavanda sa škampima ili u čokoladi

najdraže hrvatsko maslinovo ulje: mojih ruku djelo, od maslina koje sam sam skupio i proizveo

omiljeno domaće crno i bijelo vino: volim bijelo i crno i od crnog radim bijelo

omiljena vrsta sira: i dalje ostajem kod svog Appenzellera

najdraža riba: iglica

kad netko kaže meso, ja pomislim na… marinadu- uzmem but i našpikam ga povrćem i špekom te ubacim u dobar stari prošek… za prste polizati

omiljena vrsta i komad mesa: teleća nogica u juhi

zabranjeni užitak: kompot kojeg jedem u špajzi i grabim prstima – zaostao tik iz djetinjstva

junk kojem ne mogu odoljeti: hrskava kožica od odojka

omiljena zimnica: džem bez šećera sa steviom (onom koja me dugo mučila)

što bih skuhao za romantičnu večeru: jagode u čokoladi na jezeru od ruža

sastojci moje omiljene pizze… bez rajčice – samo tikvica, mozzarella, maslinovo ulje, svježi origano

nikada ne jedem… galebova jaja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2024 12:14