Mesni ragu s bundevom

Ako ste se zaželjeli nešto konkretnijih jela, naš današnji prijedlog sigurno će vas oduševiti. Nahranite cijelu obitelj slasnim i jednostavnim raguom koji će sigurno svi voljeti.

  • 500 g junetine (but ili vratina)
  • 1 manja hokaido ili butternut bundeva
  • 2 rajčice
  • 3-4 krumpira
  • 1 luk
  • 2 lovorova lista
  • 2 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • 1,5 dl bijelog vina
  • sol
  • papar



Junetinu izrežite na krupnije kocke. Tikvu razrežite, uklonite koru i odstranite unutrašnjost s košticama. Izrežite tikvu također na kocke, ne presitne, a rajčicu na četvrtine. Luk ogulite i izrežite na ploške. U loncu na maslinovu ulju popecite meso da dobije zlatnu boju, a zatim nakon nekoliko minuta dodajte narezani luk, rajčicu i nasjeckani češnjak. Pirjajte nekoliko minuta, ubacite lovorov list, posolite, popaprite pa ulijte mesni ili povrtni temeljac (ili vodu), podlijte vinom toliko da prekrije sve sastojke pa pirjajte oko 40 minuta dok meso ne omekša. Dodajte potom narezanu tikvu i krumpir te kuhajte još 20-ak minuta dok se povrće ne skuha i sve skupa ne poveže. Dolijte ako je potrebno još malo temeljca ili vode, ne previše jer treba biti gušće. Savjet: ako želite, dodajte i grančicu ružmarina ili crno vino umjesto bijelog, a bundevu možete prethodno i malo popeći pa je naknadno dodati u lonac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 09:10