
S dvije lokacije u Zagrebu i jednom u Zadru, asian fusion restoran Matsu polako, ali sigurno osvaja scenu. Vole ga gurmani, jer izbor jela ovdje je šarolik, a cijene su pristupačne, pa jedan ručak ili večera vrlo lako mogu postati iskustvo koje se pamti po najrazličitijim okusima, a vole ga i oni koji se u svijet azijske kuhinje tek upuštaju jer, među ostalim, nude jela koja su prilagođena početnicima.
Ono po čemu su poznati jest i redovno lansiranje noviteta, praćenje trendova, ali i praćenje želja gostiju i prilagodba ponude i cijena potražnji. Budući da jelovnik osvježavaju sezonski, ovih smo dana tamo svratili kako bismo isprobali novitete i to se pokazalo kao dobra ideja, a evo i zašto.
Za predjelo smo isprobali tuna tartar s perlicama limuna, aromatiziranim daikonom, ukiseljenim lukom, wasabi majonezom i hrskavim krekerima od tapioke, nasu fries, točnije hrskave pikantne štapiće patlidžana u coulisu od žutih rajčica sa slanim sirom, a naručili smo i juhu od mrkve i đumbira te dvije salate - horenso gomaae salatu od baby špinata s dressingom od sezama te hotate horenso salatu s Jakobovim kapicama, hrskavim komoračem i baby špinatom, s pestom i filetima naranče.
Sva jela bila su svježa, lagana i lijepo začinjena, a kao favorite izdvojili bismo blago ljutkast tuna tartar i pucketavi čips uz koji je poslužen i salatu s Jakobovim kapicama u kojoj su sve namirnice bile sjajno obrađene i naranča nas je osvježila točno toliko koliko nam je trebalo da se bacimo na glavna jela. Ugodno iznenađenje bila je i salata s baby špinatom i umakom od sezama, odlično začinjena i kremasta, i rado bismo je jeli i uz druga, ne samo azijska jela, te juha od mrkve, koja nas je okrijepila i bila točno ono što nam je trebalo na hladan zimski dan.
Kod glavnih jela ne možemo se odlučiti je li nam bolji bio Yang-gogi ili hotateyaki, ražnjići od 100 posto janjećeg mljevenog mesa posluženi uz dodatak sushi riže, wok povrća i ukiseljenog luka ili grilane Jakobove kapice na ražnjiću poslužene na podlozi od hrskavih tikvica i pinjola, s daikonom, kiselim lukom i kimchijem. Janjetina je bila sočna i lijepo začinjena, a Jakobove kapice odlično su se složile s tostiranim pinjolima. Iako smo se u početku bojali da će dodatak kimchija pokriti nježne okuse i teksture, cijelo jelo funkcioniralo je odlično. Obje kombinacije bile su zasitne i možemo zamisliti da u njima uživamo i na poslovnom ručku, ali i na opuštenoj večeri u dvoje.
Uz sve pobrojano, nismo odoljeli da ne isprobamo i dva priloga, ljutkasti edamame i wakama alge, koji su dobra ideja i za predjelo, a isprobali smo i dva nova sushija - crispy futomaki s lososom i s jastogom u hrskavoj panadi od panko mrvica. Preporučili bismo ih onima koji tek kreću sa sushijem i od sirove ribe ipak im je draža ona obrađena. I ovdje vrijedi napomenuti da je porcija od pet komada doista zasitna pa može biti glavno jelo za jednu ili predjelo koje se dijeli za dvije osobe.
Na kraju, ali ne i najmanje važno, deserti koje smo isprobali u Matsuu bili su sjajni! Iako smo mislili da nakon svega isprobanog za slatko jednostavno više nemamo mjesta, tanjure s kremastim kolačem s pistacijom, koji se sastoji od bogatog moussea, hrskave podloge od badema i pistacije, krokanta i crumblea, te klasičnim tartom od limuna i limete s bijelom čokoladom počistili smo do zadnje mrvice. Baš kao i kod glavnih jela, teško je odlučiti koji nam je bio bolji. Pistaciju bismo svakako preporučili najvećim ljubiteljima kremastih slastica, a limun tart svima koji vole kisele, voćne poslastice.
Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Filia usluge.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....