Diplomirani informatičar Marko Gajski odmah nakon završetka televizijskog Masterchefa, u kojem je ušao u finale, spletom okolnosti preuzeo je kuhinju u hvarskom DiVinu. Pruženo povjerenje itekako je opravdao. Marka u kuhinji privlači izazov, adrenalin. Ne voli prosječnost i stalno uči, istražuje stare recepte i smišlja kako ih osuvremeniti za ponudu restorana Lešić Dimitri Palace na Korčuli. Stoga ne čudi da mu je jedan od kuharskih uzora veliki kreativac i eksperimentator Heston Blumenthal, a lekcije Toma Gretića, mentora iz Masterchefa, nikada neće zaboraviti. Kao pravog perfekcionista, igrači Los Angeles Clippersa toliko su ga naljutili kad su u restoranu u kojem je radio naručili well done steakove da se s njima odbio fotografirati.
Bez čega ne može započeti vaš dan?
Bez glazbe.
Kava ili čaj?
Kava.
Omiljen desert?
Sve samo da nije čokolada.
Koji recept pripremate s posebnim užitkom?
Carbonaru.
Kako se najradije opuštate nakon radnog dana?
Popijem koktel u Maharadža baru.
Omiljen začin?
Timijan
Što uvijek imate u zamrzivaču?
Rakiju.
Omiljena jesenska namirnica?
Tartuf.
Koja vas kuhinja nadahnjuje?
Azijska.
Koji će sastojak popraviti svako jelo?
Slanina.
Meso ili riba?
Riba.
Najradije nazdravljate?
Pjenušcem ili šampanjcem.
Bez kojeg kuhinjskog pomagala ne možete?
Bez Vitamixa.
Što volite pripremati kad niste u restoranskoj kuhinji?
Curry
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....