
Tradicionalna objava JRE vodiča za tekuću godinu, organizirana ovoga puta u opatijskom hotelu i restoranu Navis, otkrila je novog, najmlađeg člana ovog poznatog međunarodnog udruženja ugostitelja koje objedinjuje mlade chefove i vlasnike iz više od 350 restorana i 160 hotela i to iz 15 različitih zemalja.
Ove godine JRE-Croatia pridružio se restoran u sklopu hotela na otoku Krku na čelu kojega je mladi chef Marin Pleše. Riječ je o hotelu i restoranu Vila Rova u Malinskoj, koji je od dolaska mladog chefa na otok i u njihovu kuhinju stavio ovo mjesto na gastronomsku kartu Hrvatske, o čemu više možete čitati i ovdje.
Podsjetimo, Marin Pleše, mladi chef koji ima sve predispozicije da bude prava zvijezda domaće kulinarske scene u kuhinju je ušao pri kraju studiranja geodezije, kao zrela osoba koja zaista želi učiti, a ne zato što želi biti slavan. Izrazito je talentiran, a usto i nepopravljivo skroman, iako je odradio ozbiljan posao stažirajući kod najboljih, prvo u šibenskom Pelegriniju kod budnim okom Rudolfa Štefana, a zatim i u zagrebačkom Manu kod Matije Bogdana, gdje je u tri godine napredovao do pozicije sous-chefa. Tada se vraća na otok Krk gdje je u rodnoj Malinskoj u Vila Rovi postao chef kuhinje i stvara jela za degustacijski meni koji je ovaj restoran već počeo stavljati, kako smo spomenuli - na mapu gurmanima diljem zemlje, a i šire.
Vlasnici hotela i restorana nisu krili zadovoljstvo postignutim priznanjem, o čemu su se pohvalili i na društvenim mrežama.
"Čast nam je objaviti da Hotel i Restoran Vila Rova postaje najnoviji član JRE obitelji Hrvatska! Hvala JRE Hrvatska! Radujemo se suradnji s cijenjenim kolegama, zajedničkim inicijativama te doprinosu JRE zajednici. Pred nama su uzbudljiva vremena!", poručili su iz Vile Rove.
Za kraj podsjetimo kako su u sastavu JRE-Croatia San Rocco te Floriana Ružić i Teo Fernetich, restoran Korak i Bernard Korak, restoran Pelegrini i Rudolf Štefan, konoba Boba i Vjeko Bašić, Monte i Danijel Đekić, Dubravkin put i Tibor Valinčić, Tea i Stiven Vunić ispred Konobe Zijavica, Davor Kapetanović i Tino Sinožić ispred Navisa, Mate Nižić i njegova Foša, zatim Boškinac Borisa Šuljića i Matija Bregeš, LD restaurant i Marko Gajski, Badi i Ivan Badurina, Konoba Kala Dine Šeparovića, Lemongarden i Ante Udovičić, dok je membre d‘honneur, odnosno počasni član Danijela Kramarić iz Plavog Podruma. Takoðer, počasnim članovima imenovani su još i paški Boškinac te rovinjski Monte.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....