NIJE SAMO ZAGREB

Ludnica za krafnama u Rijeci i Splitu, ovo su dvije najpopularnije adrese gdje ih možete kupiti (ako ih uspijete uhvatiti)

Riječka Babushka svoje je krafne rasprodala u rekordnom roku, a Splićani su primjerke iz Oš kolača jedva dočekali

Svake godine ludilo za krafnama, čini nam se, krene još malo ranije. Tako smo već prošlog vikenda uživali u prvim primjercima iz zagrebačke Gradske kavane, gdje ih radi Petra Jelenić i koje su se toliko svidjele gostima da su ih, nakon prvotnog plana da se prodaju samo subotom, ipak odlučiti uvrstiti u gotovo svakodnevnu ponudu. Nakon toga, i druga poznata mjesta u gradu počela su najavljivati početak prodaje krafni, a velika je pomama nastala i za onima izvan Zagreba.

PROČITAJTE VIŠE: KRAFNE PETRE JELENIĆ VEĆ SU HIT

image
Unsplash

Naime, ekipa iz riječke Babushke, male pekare koja zasad još uvijek funkcionira kao ‘dark kitchen‘ i nemaju fizičku pekarnicu, najavila je kako će ove subote u ponudi imate prve ovogodišnje krafne i u nekoliko sati sve su zalihe rasprodane. To nije ništa čudno, jer krafne iz Babushke su zbilja fantastične, u što smo se uvjerili i sami kada smo ih prošle prvi puta isprobali.

image

Petra Dragojlović, vlasnica Babushka pekarnice u Rijeci

Berislava Picek/Cropix

Mekog, aromatičnog, a laganog tijesta i bogate kreme, još smo ih se dugo kasnije prisjećali, pa vjerujemo da su i kupci koji su uspjeli ugrabiti svoje primjerke, jedva dočekali ovo doba godine i priliku da u Babushka krafnama uživaju ponovno.

Ove subote rade ih u dva okusa, s kremom od vanilije i čokolade i lješnjaka, a za iduću još nema najava, no svakako vam savjetujemo da, ako već niste uspjeli uhvatiti prvi voz za Babushka krafne, da ih zapratite na društvenim mrežama kako biste svoj slatki paket uspjeli kupiti neki od vikenda koji tek dolaze.

image
Privatna arhiva

Brojne pozitivne reakcije stalnih gostiju stigle su i na račun slastičarnice Oš kolač, gdje su također s velikim uzbuđenjem dočekali da ih slastičarka Tea Mamut i njezin tim ponovno uvrste u prodaju.

Iako su i njihove meke rolice ovdje hit već neko vrijeme, Splićani su krafne jedva dočekali, a tom su prilikom i na vrijeme do poklada u Oš kolaču promijenili i radno vrijeme. Sada su otvoreni od utorka do subote od 10 do 19 sati, a nedjeljom i ponedjeljkom su zatvoreni, pa ako planirate po krafnu ili dvije, svakako i to imajte na umu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. siječanj 2025 19:03