Tržnica bi zimi bila prilično jednoličnih boja da to nije vrijeme kada su citrusi u punom jeku – naranče i limuni svojim jarkim bojama unose malo veselja u ove sniježne dane.
Ponudili smo vam već pregršt recepata sa citrusima, objasnili kako ćete im iscijediti dušu, a danas vam nudimo četiri trika pomoću kojih će vaš kuhinjski suživot s limunima i narančama biti lakši.
- Treba vam malo limunova ili narančina soka, a ne da vam se vaditi aparat za cijeđenje? Prepolovite limun ili naranču, zabodite vilicu u polovicu i zakrenite je – rezultat je gotovo isti.
- Ako su vam limuni ili naranče omekšali ili ako je vaš ribež vidio i oštrije dane, stavite citruse nakratko u zamrzivač – kora će otvrdnuti i bit će je lakše naribati.
- Ako vam je ostalo viška svježe limunove korice, napravite aromatiziranu sol. Samo pomiješajte dvije žličice naribane limunove korice sa 50 g soli, utrljajte koricu prstima u sol i to je to.
- Želite šnite limuna koji neće poprskati sve prisutne dok ih budete cijedili u čaj? Narežite limun na kriške kao i inače, samo im na kraju odstranite bijeli dio sa središnjeg, najtanjeg dijela.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....