U Makarskoj se otvorila slastičarna " I bake, you take" u ulici Jakova Dudana 2, posebna je po tome što iza nje stoji talentirana i perspektivna slastičarka Lena Šarić. Ova mlada Makaranka najpoznatija je po angažmanu u paškom Boškincu gdje je četiri godine radila na poziciji pastry chefa. Iza toga radila je u Grand hotelu Slavija u Baškoj Vodi, pripadajućem à la carte restoranu Del Posto i na poziciji pastry chefice za cijelu tvrtku Hoteli Baška Voda dd.
Karijeru je započela edukacijom u KUL INu, a svoje vještine dodatno je unaprijedila stažiranjem u stranim restoranima. Lena je stažirala u restoranu Atelier u Münchenu pod mentorstvom chefa Jana Hartwiga, koji nosi tri Michelinove zvjezdice, te pohađala masterclass poznatog pastry chefa Tonija Rodrigueza na ICEP Hotel School u Rumunjskoj. U ranijim intervjuima Lena je otkrila kako voli tradicionalne i stare recepte u koje uvodi moderne tehnike i nova znanja. Oduševljava tehnikama pripreme i serviranja, neočekivanim kombinacijama i inovativnim okusima, a krase je red, rad, disciplina i upornost. U slobodno vrijeme najradije priprema tipičnu starinsku pitu od jabuka koja je podsjeća na djetinjstvo i tople kućne okuse.
U novootvorenoj slastičarnici moći ćete uz šalicu kave uživati u cupcakesima i zamamnim keksima i kremastim tortama.
Svojevremeno nam je Lena ustupila recept za pavlovu s kremom od limuna pa se možete počastiti već za vikend!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....