DOBAR POSAO S GINOM

‘Lani smo zaradili 1,2 milijuna. Udvostručili smo dobit, čak i u pandemiji‘

 Berislava Picek/Cropix
Posjetili smo destileriju ‘Duh u boci‘ poduzetnika Hrvoja Bušića i Tomislava Anadolca u zagrebačkom Jankomiru

Upoznali su se na zadarskoj akademiji gdje su ih obučavali za pilote. Imali su dvije zajedničke strasti - letenje i vrhunska alkoholna pića. Obišli u sve svjetske aerodrome, a kući bi se uvijek vraćali s pomno biranim bocama najskupljih i najkvalitetnijih viskija, ginova, konjaka... Što su više učili o tom svijetu, počeli su shvaćati jedan zanimljiv paradoks. Hrvatska je prepuna kvalitetnih sirovina, po koje dolaze najmoćnije svjetske alkoholne kompanije, a sami ne proizvodimo gin. Nije im to bilo jasno. Odlučili su stvar uzeti u svoje ruke i u kratkom roku Hrvatsku pretvorili u zemlju koja proizvodi dokazano najbolji gin na svijetu, potvrđeno na najprestižnijim natjecanjima i ocjenjivanjima "London dry" gina. Na IWSC natjecanju u Engleskoj, gdje se za titulu bore samo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 12:26