JELA NA ŽLICU

KUHAROV GABLEC: Jela za okrepu u hladne zimske dane u zagrebačkom restoranu Pri zvoncu!

 Boris Kovačev / HANZA MEDIA
U popularnom restoranu na zagrebačkom Vrbiku ujutro se, prije gužve za ručak, priprema i hrana za marljivo osoblje u kuhinji.

U želji da pobjegnete od gradske vreve i odmorite se uz tanjur ukusne domaće hrane, možda ste i sami barem jednom navratili u restoran Pri zvoncu na zagrebačkom Vrbiku. Skriveno dvorište prepuno zelenila savršeno je mjesto za bijeg od ljetne vrućine, a u zimske dane ugodan i topao prostor restorana idealno je okružje za uživanje u onom što je važno - zasitan obrok pripremljen od svježih hrvatskih proizvoda.

Zagreb, 170118.
Restoran Pri zvoncu.
Fotografija za temu 'Kuharov gablec' u Jutarnjem listu.
Na fotografiji: glavni kuhar Slaven Komusar.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / HANZA MEDIA

U kuhinji smo zatekli dobro raspoloženog Slavena Komušara, glavnog kuhara ovog popularnog lokala. Osim brojnih zadovoljnih gostiju, Slaven svaki dan nahrani i više od dvadesetoro zaposlenih. Jela poput mahuna s mesom, variva od kelja ili poriluka, pilećeg paprikaša, sarme i punjenih paprika pripremaju se rano ujutro kako bi vrijedni radnici imali spreman obrok kada u 11 sati započne klasični kaos punog restorana.

Zagreb, 170118.
Restoran Pri zvoncu.
Fotografija za temu 'Kuharov gablec' u Jutarnjem listu.
Na fotografiji: glavni kuhar Slaven Komusar u drustvu kolega iz restorana.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / HANZA MEDIA

U Slavenovim hranjivim obrocima na žlicu svakodnevno uživaju i sami vlasnici, Dorotea i Dražen Kozarić. - Tijekom radnog dana jednostavno ne stignemo sami kuhati pa nam je ovo odlična prilika da pojedemo nešto domaće - objasnio nam je vlasnik restorana.

Zagreb, 170118.
Restoran Pri zvoncu.
Fotografija za temu 'Kuharov gablec' u Jutarnjem listu.
Na fotografiji: valpovacki gulas.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Restoran Pri zvoncu mjesto je koje ne smijete preskočiti, pogotovo ako vas i sama pomisao na ukusna jela ispod peke i roštilja ostavljaju bez teksta. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni na grah ponedjeljkom, valpovački gulaš utorkom, čobanac srijedom, špek-fileke četvrtkom te bakalar petkom kao ukusne zalogaje u pauzi za ručak i prijeko potrebnu okrepu koju i sami zaposlenici rado pojedu.

Valpovački gulaš

1,5 do 2 kg junetine ili teletine
1 do 1,5 kg krumpira
2 paprike
2 rajčice
2 mrkve
500 g luka
500 g gljiva
200 g kiselih lučica
sol
papar
voda


Zagreb, 170118.
Restoran Pri zvoncu.
Fotografija za temu 'Kuharov gablec' u Jutarnjem listu.
Na fotografiji: valpovacki gulas.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Na sjeckanom luku prodinstati usitnjenu mrkvu, paprike i rajčicu te dodati meso narezano na kockice. Dodati kockice krumpira i
podlijevati vodom. Kada je jelo napola gotovo, dodati mješavinu gljiva i kisele lučice. Kuhati dok krumpir i meso ne budu gotovi. Pred sam kraj dodati sol, papar i začine. Po potrebi, zgusnuti gulaš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2024 05:00