ŠTO JE NA MENIJU?

KUHAROV GABLEC: Evo kako izgleda marenda kuharskog tima u zagrebačkom Apetit Cityju!

 Neja Markičević / Hanza Media
Svaki kuharski tim u nekom restoranu osim što kuha za goste, kuha za sebe, meni se mijenja ovisno o sezoni, no najčešće se na stolu nađe ono što se jede na žlicu!

U zagrebačkom restoranu Apetit City kuharski tim od jedanaest ljudi na čelu sa chefom Stjepanom Bistričkim dan počinje doručkom. To je njihov prvi zajednički obrok koji se najčešće sastoji od jaja na oko ili kajgane sa špekom i sirom uz obaveznu kavu i dogovor o dnevnim zadacima.

Zagreb, 070617. 
Zajednicki gablec osoblja restorana Apetit City.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media

Nakon takvog doručka gladi nema pa se za ručkom, odnosno popodnevnim gablecom, okupe oko 15 sati, a ako doručak preskoče, marendaje se oko 10.30, 11 sati. Uglavnom je to nešto na žlicu, poput gulaša ili bogatije juhe pa sote Stroganoff, razne tjestenine, salate u ljetnim danima, primjerice, od kuhanog mesa iz juhe rade hladnu salatu. - Znamo si napraviti i faširance ili burgere kad se zaželimo, ali i varivo.

Zagreb, 070617. 
Zajednicki gablec osoblja restorana Apetit City.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media

A nekad to zna biti i neki dobar sendvič. Često ostane i neki rep ili glava, dijelovi ramsteka koji nisu za gosta pa nešto uvijek pripremimo i od toga. Uglavnom jedemo zajedno jer smo mi jedni drugima obitelj - kaže chef Stjepan Bistrički. A njihova kolegica kuharica, gospođa Ljuba, radi većini omiljena jela za gablec, a to je pita s krumpirom ili mesom, odnosno burek.

Zagreb, 070617. 
Zajednicki gablec osoblja restorana Apetit City.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media

Ona je na dan našeg snimanja, kad su na stolu imali gulaš, pripremila i noklice sa svinjskom masti koje je ukuhala u gulaš od mesa i povrća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2024 03:38