![35985754](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/01/04/k_35985754_640.jpg)
"Svakog Valentinova u Velikoj Britaniji prodaje se 220 milijuna ruža koje su uzgojene izvan sezone. Kako bismo se tome suprotstavili i naglasili sezonalnost, ovog Valentinova poklanjamo radič umjesto ruža", svoji na profilu brenda Natoora, jednog od poznatijih uzgajivača bilja, koji inače opskrbljuju restorane i hotele.
Kako su objasnili, radič je trenutačno na vrhuncu sezone pa su se baš zato odlučili udružiti s poznatim cvjećarima i stručnjacima na tom području, londonskim brendom Worm, te kuharom i edukatorom Thomom Eagleom iz restorana Bottega Caruso, kako bi ponudili rješenja kada je u pitanju stiliziranje, ali i kasnija priprema radiča kao takvog.
Chef Thom Eagle tako će kreirati i podijeliti recepte, dok je ekipa iz Worma zadužena za aranžiranje. Naravno, putem stranice Natoora mogu se kupiti kutije s različitim sortama radiča, no ako vam se ova ideja svidjela, baš kao i nama, radič vrlo lako možete kupiti na tržnici te ga stilizirati sami. Lijep je i osebujan već sam po sebi pa će i glavica ili dvije u plitkoj posudi ili vazi izgledati dobro, a kasnije od njega možete pripremiti i dobar ručak ili, ako baš hoćete, valentinovsku večeru.
Primjerice, jednostavan rižoto od naranče (koristite sok, a možete i meso) s dodatkom grilanog radiča bit će odlična ideja, a ubaciti ga možete i u tjesteninu ili od njega napraviti bogatu salatu. U nastavku vam ostavljamo i dva provjerena recepta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....