Piše Saša Špiranec

Klon 111 iz vinarije Kocijan: nova era pušipela u Međimurju

Klonski materijal od starih međimurskih loza daje ovom vinu sasvim novu dimenziju

Međimursko vinogorje u proteklih je nekoliko godina kontinuirani izvor dobrih vina i vinarija i ne pokazuje namjeru posustati. Najnovija dobra vijest ne dolazi iz neke nove i neafirmirane vinarije, kojih zapravo ne nedostaje i o kojima uskoro planiram pisati zasebni tekst, nego iz jedne od standardno dobrih i tržišno afirmiranih, s tradicijom pouzdanih vina od par desetljeća. Radi se o vinariji Kocijan iz Štrigove, koja je na tržištu s vinom buteljiranim pod vlastitom etiketom prisutna još od 1997. godine, kada su napunili prvu komercijalnu berbu.

Kocijani su široj publici prije svega poznati po sauvignonu, kao i većina drugih međimurskih vinskih obitelji, jer sauvignon u Međimurju tradicionalno pokazuje dobre rezultate, bolje izražava...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2024 01:12